Anlık Bildirim

Cyanogen artık bir şirket, üçüncü büyük mobil ekosistem olmayı hedefliyor

Cyanogen artık bir şirket, üçüncü büyük mobil ekosistem olmayı hedefliyor

Android cihazlar için özelleştirilmiş işletim sistemi imajları - ROM geliştirerek, güncelleme alamayan veya cihazlarının farklı özelliklerinden faydalanmak isteyen kullanıcıların beğenisini toplayan CyanogenMod, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya hitap eder hale geldi.

Topluluk ayrıca pek çok önemli uygulamayı Android ekosistemi için kullanıma sundu. Ekip liderinin bir dönem Samsung'da çalıştığı CyanogenMod, artık resmen bir şirket olarak faaliyetlerine devam edecek. 

Aslında Nisan ayında ticari olarak başvuru yapmış olan ekip, Cyanogen Inc adını verdikleri şirketinin duyurusunu bu hafta gerçekleştirdi. Firmanın CEO'su Boost Mobile kurucusu Kirt McMaster olacak. Ekibin lideri Steve Kondik ise teknolojiden sorumlu şef olacak. 

Kullanıcı desteğini de arkasına alarak üçüncü büyük mobil ekosistem olmayı hedefleyen Cyanogen, ilk etapta ROM'ların kurulum süreçlerini basitleştirecek bir uygulama yayınlayacak. Uygulama önümüzdeki haftalarda Play mağazasında yerini alacak. Cyanogen ayrıca bir donanım üreticisi ile de ortaklık yapmış durumda. İlerleyen dönemlerde kendi ROM'larını taşıyan cihazlar piyasaya sürülecek mi şimdilik belirsiz. 

Firma iOS ve Windows Phone gibi platformlardan daha esnek, daha iyi desteklenen ve daha güvenli alternatif Android sürümleri geliştirmeyi planlıyor. Firmanın planlarında ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1399 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyanogenmod, uygulama haber ve cyanogen inc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim