Anlık Bildirim

CyanogenMod yüzen bildirim pencerelerine geçiş yapıyor

CyanogenMod yüzen bildirim pencerelerine geçiş yapıyor

Google'ın Android 4.4 KitKat sürümü yavaş yavaş ağırlığını artırmaya başlarken, kodları inceleyen bağımsız geliştiriciler ilginç bir yenilik ile karşılaştı. O da yüzen bildirim pencereleri. 

Heads Up olarak adlandırılan yenilik sayesinde önceden durum çubuğunda karşımıza gelen bildirimler artık bir pencere olarak ana ekran üzerinde yüzebilecek. Ancak bu özellik şu anda kapalı durumda ve tahminen sonraki sürümde kullanıma sunulacak.

CyanogenMod ekibi ise bu yeniliği sistemden çıkararak CM11 gecelik sürümlerde kullanmaya başladı. Kullanıcılar özelliği aktif ederek bildirim pencerelerinin ekran üzerinde ortaya çıkmasını sağlayabiliyor. Buradan ilgili uygulamaya gidilebiliyor, sola sürükleyerek yok edilebiliyor veya pencere büyütülebiliyor.

CM11 sürümlerinde ek olarak Heads Up bildirimlerine hangi uygulamaların dahil olacağını yönetme özelliği de eklemiş. Böylece çok kalabalık bir pencere trafiğine maruz kalmıyorsunuz. Gelecek ay ki CM 11 nihai sürümlerinde bu özelliğin yaygın kullanıma sunulması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim