Anlık Bildirim

DDR4 kadar hızlı NAND bellekler geliyor

SSD sektöründe ismini yeni yeni duymaya başladığımız Çinli Yangtze Memory Technologies, NAND belleklerde yeni bir çığır açacak Xtacking teknolojisini geliştirdi.

Son dönemde DRAM belleklerin fiyatlarının düşmesi ve bundan kendi üreticilerinin faydalanması için sert tedbirler alan Çin, bellek teknolojileri geliştirme konusunda da yoğun çalışmalar yapıyor. 

Xtacking teknolojisi nedir?

Gelen bilgilere göre hükümet destekli NAND üreticisi Yangtze Memory Technologies, çok hızlı NAND bellekler geliştirmeyi planlıyor. Çin hükümetinden toplamda 24 milyar dolarlık bir fon alan firma, finansal desteği bellek teknolojisi geliştirmek için kullanıyor.

Flash Memory konferansında tanıtılacak olan teknoloji Xtacking adını taşıyor.  Yeni teknoloji 3D NAND belleklerin girdi çıktı performanslarını DDR4 seviyesine çıkaracağını iddia ediyor.

Firmanın açıklamasına göre Xtacking teknolojisi standart NVMe SSD modellerine göre 5-7 kat arasında daha yüksek performans vadediyor. Bugün NVMe SSD modellerinin 3500MB/s değerlerine ulaşabildiğini düşünürsek 20GB/s seviyesi şaşırtıcı olmayacaktır. Bu da DDR4 3200MHz belleklerin 25.6GB/s veri transfer hızlarına yaklaşması demek.

Toshiba, Samsung gibi sektör devleri uzun zamandır NAND belleklerin veri transfer hızlarını arttırmak için çalışmalar yapıyor ve yukarıda dile getirdiğimiz hızlara erişildi veya geçildi. Bununla birlikte sektörde çok da ismini duymadığımız Çinli bir firmanın 7 kata kadar artış vadetmesi gerçekten büyük başarı sayılabilir.

Yangtze Memory Technologies vadettiği hızları piyasaya sürebilirse muhtemelen sektörde ses getirecek bir hamle yapmış olacak. Sadece rekor kırma anlamında değil sektörün diğer oyuncularına teknoloji lisanslama anlamında da çok önemli bir avantaj elde edilebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5119 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, yangtze memory technologies ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim