Anlık Bildirim

Dağ 2 bu yıl ülkemizde en çok izlenen film oldu

4 Kasım’da vizyona giren Dağ 2, henüz aradan çok kısa bir süre geçmesine rağmen Hollywood yapımlarını dahi geride bırakarak 2016 yılında ülkemizde en çok izlenen film olmayı başardı.
2012 senesinde sinemaseverlerin karşısına çıkan Dağ filminin devamı niteliğindeki Dağ 2, 4 Kasım Cuma günü ülke genelinde gösterime girdi. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar’ın üstlendiği aksiyon, gerilim ve dram türündeki filmde ayrıca Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli, Ahu Türkpençe, Atılgan Gümüş ve Murat Arkın gibi isimler de yer alıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alınan gerçek silahların kullanıldığı filmde terör örgütü IŞİD’in elindeki gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmak ve "Son Kale" adı verilen Türk köyünü korumak için operasyon düzenleyen "Fırtına Getiren" timinin başından geçen olaylar anlatılıyor.

Dağ 2 ülkemizde 2,5 milyondan fazla kişiye ulaştı 

Box Office Türkiye tarafından yayınlanan verilere göre yaklaşık bir buçuk ay önce vizyona giren Dağ 2, 2016 yılında ülkemizde en çok izlenen film oldu. Şu an için toplam 2.574.936 seyirci ile listenin bir numarasında yer alan yapımın 28.534.992 TL hasılat elde ettiği belirtiliyor. Diğer taraftan Dağ 2, IMBD sitesinde 71 bin kişinin oylarıyla 10 tam puan almayı başardı.
Listenin iki numarasında Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver’ın rol aldığı Kardeşim Benim gelirken, onun hemen arkasında ise BKM oyuncularının imzasını taşıyan Dedemin Fişi filmi yer alıyor. Her iki Dağ filminin de yönetmeni ve aynı zamanda sıkı bir Donanım Haber takipçisi olan Alper Çağlar ile 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz röportajı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6553 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim