Alman Otomobil dergisi Auto Motor und Sport’a konuşan şirketin gelişimden sorumlu müdürü Markus Schaefer, Daimler’in yeni nesil içten yanmalı motor üretmek gibi bir niyetinin artık bulunmadığını ifade etmiş. Yöneticiye göre şirket artık elektrikli güç aktarım grupları ve pil üretimine ağırlık verecek.
İlginizi Çekebilir
Schaefer, halihazırda kullanılan motorların performansını artırmak maksadıyla yeni parçalar geliştirilebileceğini ifade ederken E ve S sınıfı otomobil ile SUV’larında kullanmayı planladığı yeni geliştirilen 6 silindirli motorun ise en az 10 sene daha üretimde kalacağını belirtmiş. Büyük bir ihtimalle söz konusu motor Daimler’in tasarladığı son içen yanmalı motor olacak.
Bir başka alman devi VW ise içten yanmalı motora sahip araçların son jenerasyonunu 2026 yılında tanıtacak. Bu da demek oluyor ki VW muhtemelen, 2036 yılına ya da daha ilerisine kadar içten yanmalı motora sahip araç üretmeye devam edecek.
BMW, benzinli ve dizel motorlara devam dedi
BMW ise yukarıdaki şirketlerden tamamen farklı bir politika izlemeye karar vermiş görünüyor. Şirketin Ar-Ge müdürü Klaus Froehlich, dizel araçları en erken 20 benzinli araçları ise en erken 30 yıl içinde kademeli olarak devreden çıkarmayı düşündüklerini ifade etmiş. BMW’nin böyle bir karar almasına neden olan etken ise Dünya'nın belirli bölgelerinde elektrikli araçları şarj etmek için yeterli altyapının bulunmaması olmuş.
Froelich, Haziran ayında yaptığı açıklamalarda içten yanmalı motorlu araçlara olan talebin; Rusya, Orta Doğu ve Çin’in iç kesimleri gibi bölgelerde en az 10 ila 15 yıl daha devam edeceğini belirtmişti.
https://interestingengineering.com/daimler-has-no-plans-to-develop-next-generation-combustion-engines Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
ağırdan almalarının nedeni, depoları ağzına kadar eksoz borusu,yakıt deposu, şanzıman vs.ile dolu! Bir şekilde bunları eritmeye çalışacaklar vizyonsuzlar!..
elektrikli araçlarda elektrik motorları direkt olarak tekerleklere bağlı, termik kayıp yok, ısınma yok dolayısıyla soğutma sistemine de gerek yok. şanzıman olmadığı için aktarma kaybıda yok.
elektrikli araçlar için en büyük düğüm batarya kapasitesi ve güvenliği, şarj istasyonları ve uzun menzil gidebilme olayları, alman basf kimya'nın batarya teknolojisi üzerine büyük bir projesi var devam eden, umarım faydalı bişeyler çıkar.