Anlık Bildirim

Daimler'den süper hızlı elektrikli araç şarjı yatırımı

Elektrikli araçların çoğalmaya başladığı şu dönemde üretici firmalar elektrikli araç şarj sürelerini kısaltmak için yatırımlarını arttırmaya başladı. Daimler de bu firmaların arasına katıldı.
Diğer pek çok üretici gibi Mercedes-Benz'in ana şirketi olan Daimler de modellerinin çoğunluğunu elektrikliye geçirmeyi planlıyor. Ancak kullanıcıların akaryakıtlı araçları terk etmesi için elektrikli araçların önündeki şarj sürelerinin uzun olması engelinin kalkması gerekiyor. İşte bu nedenle Daimler, bir elektrikli aracı 5 dakikada şarj etme üzerine çalışmalar yapan İsrail'li StoreDot firmasına bir miktar yatırım yaptığını duyurdu.
Toplamda 60 milyon dolar yatırım alan firmaya Daimler haricinde Chelsea FC'nin sahibi Rus işadamı Roman Abramoviç ve Samsung da yatırım yapmış durumda. Aldığı yatırımı FlashBattery adını taşıyan ve günümüzdeki Lithium Ion batarya teknolojisinin yerini alacak olan yeni tip bir batarya geliştirmeye harcayacak olan firma, bu batarya ile tek şarjda 300 mil (482 km) menzil sunmayı planlıyor.
Umutlar FlashBattery teknolojisinin güncel teknolojinin yerini yakın bir gelecekte alması yönünde toplanıyor. Daimler gibi bir otomotiv üreticisi devinin bu projenin arkasında yer alması da bu umutları bir nebze de olsa gerçekçi kılıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2901 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
daimler, mercedes-benz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim