Anlık Bildirim

Danimarka 9 adet yapay ada inşa edeceğini açıkladı

Kentsel enerji mimarisi ve planlaması konusunda çalışmalar yapan Danimarka, eğlence, sanayi ve enerji üretimi için 9 adet yapay ada inşa edeceğini duyurdu. İşte projenin detayları.
Danimarka hükümeti, toplam 3 milyon metrekareden fazla bir alana sahip Kopenhag kıyılarına, 9 yapay ada inşa etmeyi planladıklarını açıkladı. Holmene olarak adlandırılan bu proje ile inşa edilecek yeni adalar, sürdürülebilir iş ve ticaret için fütüristik bir merkez olacak.

Avrupa'nın Silikon Vadisi olacak

Danimarka Ticaret Odası Başkanı Brian Mikkelsen, The Guardian  ile yaptığı röportajda: "Bunun bir çeşit Avrupa Silikon Vadisi olabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Yapay adalar, bölgedeki inşaat projelerinden elde edilen fazla toprakla inşa edilecek ve hesaplamalara göre 26 milyon metreküp malzeme kullanılacak.
2022 yılında başlaması planlanan bu projedeki ilk adanın yaklaşık olarak 6 yıl içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Mevcut programa göre tüm projenin ise 2040 yılı civarında tamamlanacak. Bu 9 yapay adada enerji üretimi için rüzgar türbinlerinin yanı sıra vahşi yaşamı desteklemek için resifler ve adacıklar inşa edileceği belirtildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim