Anlık Bildirim

Danimarka'da yiyecekler çevresel etkilerine göre etiketlenecek

Gıda ambalajlarındaki yeni etiketleme sistemi sayesinde tüketiciler, alışverişlerinin çevresel etkisini görebilecek. Bu sayede doğa dostu ürünleri kolayca seçebilecekler.
Hükümet tarafından bu hafta sunulması beklenen çevre paketine göre Danimarka'daki gıda ürünleri, çevresel etkilerine göre etiketlenecek. Çevre Bakanı Lars Christian Lilleholt, "Bizim sağlamak istediğimiz şey, tüketicilerin süpermarketlerden ürünü alırken çevreye yönelik etkilerini değerlendirebilmeleridir." şeklinde konuştu.
Danimarka Tarım ve Gıda Konseyi, teklifi memnuniyetle karşıladı ancak bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yiyeceklerin besin değerlerine karşı çevresel etkilerini ölçmek iyi bir fikir olabilir. Nitekim yiyecekler besleyici olsa da üzerlerinde yaşayabileceğimiz ikinci bir Dünya değiller.
Bakan Lilleholt'a göre tüketiciler, Dünya ikliminin iyileştirilmesine nasıl katkıda bulunabileceklerini öğrenmek için bilgi talep ediyor. Etiketli ambalajlar tüketicinin çevre dostu seçimler yapmasını kolaylaştıracak. Yeniliğin ilk adımları süpermarketlerle iş birliği içinde atılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim