Anlık Bildirim

Dayanıklılık testine giren HTC U11 bükülmeye karşı koyamadı

HTC'nin yeni amiral gemisi U11 türlü işlencelerden geçirildiği bir dayanıklılık testine maruz kaldı. Cihazın çizilmeye, yakılmaya ve bükülmeye karşı gösterdiği direnç haberimizde.
Geçtiğimiz Mayıs ayında duyurulan HTC U11'in akıllı telefon serisine pek çok yenilik ve özellik getirdiğini söyleyebiliriz. Cihaz geçenlerde JerryRigEverything'den Zach tarafından kapsamlı bir dayanıklılık testine maruz kaldı.
HTC U11'in dayanıklılığı, falçatayla kazıma ve hatta çakmakla yakma da dahil olmak üzere bir dizi zorlukla test edildi. HTC U11 ekranı Gorilla Glass 5 kaplaması ile birlikte geliyor. Çizilme testi, ekranın iPhone 7 ve Galaxy S8 ile aynı olmak üzere 6. seviyede çizildiğini ortaya koydu.
Test, anahtar ve madeni paraların ekrana herhangi bir etkisinin olmayacağını ancak küçük kum taneciklerinin çizebileceğini göstermiş durumda. Öte yandan cihazdaki parmak izi tarayıcısının aşırı hasar görmesine rağmen yine de parmak izlerini okuyabildiğini görüyoruz.

HTC U11 bazı testlerde bozulmasa da sonunda kırıldı

Akıllı telefonun kenarları ve ses butonu metalden yapılmış ve kazımak için biraz zorlamak gerekiyor. Sıkma özelliğinin ise tüm kazımalara rağmen çalışmaya devam ettiğini belirtelim. Yakma testi, piksellerin siyaha dönüşmesinin yalnızca 8 saniye sürdüğünü gösterirken ekranın kısa bir süre sonra tamamen düzelmesi dikkat çekiyor.
Bükülme testi HTC U11'in temel hatalarından birini ortaya koydu. Sıkılabilirlik özelliği telefonun bükülebilir bir yapıya sahip olmasını gerektirmiş durumda ve bu bir sorun haline gelebilir. Test, telefonun önemli derecede büküldüğünü ve sonunda kırıldığını gösterdi. Ancak arka cam bozulmadan kalırken ön camın kırıldığını görüyoruz. Muhtemelen bu da akıllı telefonun sıkılabilir yanından kaynaklanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5893 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, amiral gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim