Anlık Bildirim

Değiştirilen Galaxy Note 7 modelleri de alev alıyor

Samsung her ne kadar hızlı bir şekilde hatalı modelleri yenilemeye ve satışlara yeniden başlamaya çalışsa da, halen patlama haberlerinin ardı arkası kesilmiş değil.

Samsung’un son yıllarda Galaxy Note 7 modelinde olduğu kadar başı ağrımamıştır diyebiliriz. Ardı ardına patlama ve yanma haberleri sonrasında satışları durduran firma, geri çağırma programına başlamıştı. Bataryaları güvenli Galaxy Note 7 modelleri raflardaki yerini alırken bu kez bu modellerde de sorun yaşanmaya başladı.

Daha önce değiştirilen Galaxy Note 7 modellerinde aşırı ısınma sorunları olduğu gündeme gelmişti. Şimdi ise yine bir yanma haberi gündemde. Üstelik uçakta yaşanan bu olay paniğe de neden olmuş.

Patlama Olayı

Dün ABD sınırları içerisinde yapılan bir uçuş öncesinde, yolcular tam uçağa bindiği esnada bir Galaxy Note 7 modeli alev aldı ve uçağın boşaltılmasına neden oldu. Neyse ki sadece zemin halısının zarar görmesi ile sonuçlandı ve gerekli kontrollerden sonra uçuş gerçekleştirildi.

Mağdur olan Brian Green adındaki kullanıcı, telefonunu kapatıp cebine koyduktan kısa bir süre sonra duman çıkmaya başladığını ve hemen telefonu yere attığını belirtiyor. Telefon yerde iken alev almış ve zemin halısının bir kısmını yakmış. Telefonun değiştirilen bir Galaxy Note 7 modeli olması ve kutu üzerinde siyah kare ibaresinin bulunması da ayrı bir tartışma konusu.

Green, yeni telefonunu sadece kablosuz olarak şarj ettiğini ve USB Tip-C bağlantısını kullanmadığını ifade ediyor. Telefon yanmadan önce yüzde 80 batarya seviyesindeymiş. Kullanıcı 21 Eylül tarihinde önceki Galaxy Note 7 modelini yenisi ile değiştirmiş.

Resmi Açıklama 

Samsung ise yetkili makamlar ile görüşme halinde olduklarını ve arızalı model ellerine geçtikten sonra bir açıklama yapabileceklerini belirtiyor. Cihazın IMEI’si sorgulandığında yenilenmiş model olduğu da açıkça görülmüş.

Samsung her ne kadar hızlı bir şekilde hatalı modelleri yenilemeye ve satışlara yeniden başlamaya çalışsa da, halen patlama haberlerinin ardı arkası kesilmiş değil. Satılan modellerin büyük kısmının problemsiz olduğu belirtilen Çin’de de patlama olayları yaşanmaya başladı. Firmanın bu badireyi nasıl atlatacağı merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10507 kez okundu.
85 kişi, toplam 90 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim