Anlık Bildirim

Dell kendisini %80'ine sahip olduğu VMware'a satabilir

PC üreticisi Dell'in kendisini yüzde 80'ine sahip olduğu VMware satarak ters birleşme yapmayı planladığı bildiriliyor. Şirket böylece yeni bir halka arza gerek kalmadan halka açılabilecek.
Dell, 4 yılı aşkın bir süredir özel bir şirket olarak işletiliyordu ancak gelen haberlere bakılırsa PC üreticisi yeni bir döneme girmeye hazırlanıyor. CNBC kaynaklı habere göre Dell, EMC anlaşmasının ardından %80'ine sahip olduğu VMware ile "ters birleşme" (küçük şirketin ana şirketi devralması) yapmayı planlıyor. Böylece Dell kendisini sahip olduğu bir şirkete satarak yeni bir halka arz sürecine girmeden halka açılabilecek.
Anlaşma henüz kesinlik kazanmamış durumda ancak gerçekleştiği taktirde Dell'in 50 milyar dolarlık borcunu geri ödemesine yardımcı olacak. Öte yandan bu planın Dell için masadaki tek seçenek olmadığı belirtiliyor. Yani PC üreticisinin önünde açık halka arz, diğer devralmalar veya VMware'ın geri kalan %20 hissesini satın alma gibi çeşitli alternatifler var. Ancak Dell'in şirketi tamamen satması ya da VMware'deki hisselerinden vazgeçmesi pek olası görünmüyor. CNBC, hem Dell hem de VMware kanadının haber hakkında yorumda bulunmayı reddettiğini söyledi.

Dell yeninden yapılanma için özelleşmişti

Ters birleşme planları esasında Dell için herşeyin birkaç yıl içinde ne kadar çok değiştiğini ortaya koyuyor. Daha önce şirket mücadele ettiği bir dönemde özelleşti ve halka açık hisse senedi baskıları olmadan yeniden yapılanma özgürlüğünü seçti. 2018'e girerken de durum pek parlak değil. Dev marka son çeyrekte 941 milyon dolar net zarar açıkladı. Dell için cesurca bir adım olarak görülen ters birleşme, masrafları kısma ve kaynak arttırma konusunda şirkete büyük fayda sağlayabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim