Anlık Bildirim

Diyanet-Sen başkanı Pokemon Go’nun yasaklanmasını istedi

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çılgınlık halini alan Pokemon Go’ya ilk tepki Diyanet-Sen’den geldi. Sendika başkanı yaptığı açıklamada oyunun yasaklanması gerektiğini söyledi. Peki ama neden?
Arttırılmış gerçeklik ve GPS sayesinde oturarak oyun oynama alışkanlığına son veren Pokemon Go genç kitleyi adeta sokaklara döktü. Birbirinden farklı yeteneklere sahip Pokemon’ları yakalamak için uğraşan oyuncuların bunun için harita üzerinde belirlenen noktalara gitmeleri gerekiyor.
Açık alanların yanı sıra alışveriş merkezi, okul ya da hastane gibi binalarda da çıkabilen Pokemon’ların camilerde belirmeye başlamasıTürkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası'nın tepkisini çekti. Diyanet-Sen başkanı Mehmet Bayraktutar yaptığı açıklamada karakterlerin camilerde çıkmasının camileri hafife alma anlamına geldiğini söyleyerek ibadet yeri camilerin ehemmiyet ve öneminin küçümsendiğini belirtti. Üstelik camilerin ticari oyun yeri olarak gösterilmesini batının İslam dinine karşı bir oyunu şeklinde yorumlayan Bayraktutar "Bunu kınıyorum. Türkiye’de yasaklanmasını istiyorum" dedi.
Sosyal medyada kullanıcıları ikiye bölen açıklama sonrası bazı oyuncular bunun sadece etkileşimli bir eğlence aracı olduğunu ve yasaklanmaması gerektiğini savunurken, diğer bir kesim ise Diyanet-Sen başkanının sözlerine hak verdiler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
84380 kez okundu.
80 kişi, toplam 93 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yasak, pokemon go ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim