Anlık Bildirim

Donald Trump, Tim Cook'a ABD'ye taşınmaları konusunda baskıya başladı

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın seçim vaatlerinden biri de Apple'ın üretim tesislerini ABD'ye taşımaya zorlamaktı. Trump şimdiden Tim Cook'a tam saha prese başladı bile.
Donald Trump'ın başkanlık kampanyasındaki vaatlerinden biri de yerel istihdam yaratma ve ekonomiyi destekleme girişiminde bulunmak üzere Apple'ı iPhone'ların üretimini Amerika Birleşik Devletleri'ne taşımaya zorlamaya çalışmaktı. Ve Trump bu planını hayata geçirmek üzere kısa bir süre önce Apple'ın CEO'su Tim Cook'la bir görüşme gerçekleştirerek Amerika Birleşik Devletleri'nde cihaz üretime başlama olasılığını görüştü.
Trump, New York Times'a yaptığı açıklamada iPhone'ların üretimini Amerika'ya taşıma konusunu Apple için son derece cazip hale getirecek teşvikler sunacağının sözünü verdiğini söyledi. Trump, Tim Cook'la bir telefon görüşmesi yaptığını ve "Tim, benim için gerçek kazanım olacak şeyi biliyorsun, Apple'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük bir tesis inşa etmesini sağlarsam ya da çok büyük tesisler, Çin'e gitmek yerine, Vietnam'a gitmek yerine ürünlerinizi burada yapabileceksiniz" dedi.

Tim Cook hala ikna olmamış

Öte yandan Tim Cook, üretimin Çin'den ABD'ye taşıma konusunda  oldukça suskun olduğu ve Trump'ın sözlerine sadece "anlıyorum" şeklinde cevap verdiği bildiriliyor. Trump daha sonra sözlerini "Sizin için teşvikler yaratmayı düşünüyoruz ve sanırım bunu yapacaksınız. Şirketler için mutlu olacağınız çok büyük vergi indirimi yapacağız" şeklinde sürdürdüğü aktarılıyor.
Donald Trump, Apple'ın iPhone üretimini ABD'ye transfer etmesini istemiş olsa da Cupertino merkezli firma bunu yapmak için tedarikçileri ikna etmeye zorlandığı için bu çok da kolay bir durum değil. Daha önceki raporlar Apple'ın üretim miktarının en azından bir bölümünü Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıma olasılığının gerçekleşebileceğini gösteriyordu. Ancak mevcut tedarikçiler yüksek maliyetleri gerekçe göstererek bu talebi reddetmişti.
Apple'ın, Başkan Trump'ın talepleri konusundaki seçenekleri gözden geçirdiği düşünülüyor. Ancak görüşmeler ilerledikçe önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili daha fazla bilgiye sahip olabileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4443 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, ABD ve
3 etiket daha üretim donald trump Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim