Anlık Bildirim

Dudak uçuklatan rakam: 24 saatte 14.3 Milyar Dolar’lık satış

İnternetin gördüğü en büyük alışveriş etkinliği rekorlar kırılarak geride kaldı. Alibaba 24 saatte 14.3 Milyar Dolar değerinde satış yaptı. Tek bir siteden 32 milyon sipariş verildi. İşte detaylar:
Dudak uçuklatan rakam: 24 saatte 14.3 Milyar Dolar’lık satış
 
Uzunca bir süredir Çin’de internet alışverişleri için düzenlenmiş bir şölen haline gelen 11 Kasım tarihi hakkındaki detayları sizlere daha önce burada yer alan yazımızda aktarmıştık. Her yıl rekorlar kırılan bu özel gün, bu yıl dudak uçuklatan rakamlar ile geride kaldı.

Sadece 12 saatte 9.3 Milyar Dolar değerinde satış yaparak geçtiğimiz yılki toplam rakamı günün yarısı tamamlanmadan geride bırakan Çinli eticaret devi Alibaba.com, gün sonunda ise 14.3 Milyar Dolar rakamına ulaşmayı başardı. Bu rakam geçen yılın aynı gününe kıyasla %60’lık bir artış anlamına geliyor.

Alibaba ve iştiraki şirketlerin bu süreçte aldığı toplam sipariş ise 710 Milyon adedi bulmuş. En tepe noktada saniyede 85.900 siparişin işlendiğini belirten şirket, sahip olduğu teknik alt yapı ile de adeta gövde gösterisi yapmış oldu. Bu noktada gücünü AliCloud alt yapısına borçlu olan Alibaba, bu hizmetini sadece kendi içerisinde sınırlı tutmuyor dışarıya da hizmet veriyor. Yapılan açıklamalarda AliCloud aynı günde en yoğun anda bir saniyede 140.000 işlem gerçekleştirmiş.

Saniyede 60 televizyon

Dünyanın dört bir yanından müşterilerin akın ettiği Alibaba Çin dışında en çok satışı ABD, Japonya, Güney Kore, Almanya ve Avustralya ülkelerine gerçekleştirmiş. Bu arada Alibaba’nın nakliye işlemleri için birlikte çalıştığı şirketlerden biri olan Cainiao Logistics tek başına 467 Milyon siparişin nakliyesini sağlayacakmış.

Bekarlar Günü’nün tek kazananı Alibaba olmadı elbette. Son dönemde hızla büyüyen ve şimdiden Çin’de Alibaba’nın en büyük rakibi olarak gösterilen JD.com da önemli rakamlar açıkladı. Aynı günde 32 Milyon’dan fazla sipariş aldıklarını açıklayan site, %130’luk bir yükseliş yakaladıklarını belirtiyor. Şirket ilk bir saatte saniyede 60 televizyon satışı gerçekleştirmiş.
Dudak uçuklatan rakam: 24 saatte 14.3 Milyar Dolar’lık satış
 
Xiaomi Mi Box 10.000 adet satıldı

Bu arada ülkemzide de sevilen markalardan olan Xiaomi de bu günün kârlı isimlerinden oldu. Online satış kanalları üzerinden 1,25 Milyar Dolar’lık satış yapan şirket, sadece 9 dakikada Çin’de Apple TV rakibi olarak gösterilen Mi Box 3’ten 10.000 adet satmış.

Cyber Monday’den 10 kat daha büyük bir hacme ulaşan Singles Day, Çin’in aslında dünya ekonomileri adına nasıl büyük bir tehdit haline geldiğinin de göstergesi bir anlamda. Özellikle Çin hükümetinin ücretsiz kargo gibi spesifik teşvikleri sayesinde bugün itibariyle geldiği noktadan ülkeler bazında alınacak çok dersler var gibi duruyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8331 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
11/11, singles day ve
3 etiket daha alibaba jd Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim