Anlık Bildirim

Bir standart olarak kabul edilmese de bugün DxOMark kamera test platformunun sonuçları her kesim tarafından ilgi ile takip ediliyor. Hal böyle olunca gayri resmi bir standart ortaya çıkmış oluyor.

Akıllı telefon kameraları platform tarafından çok yönlü olarak ele alınıyor ve akla gelebilecek pek çok senaryoda çekimler yapılıyor. Sonra da bileşenler ayrı ayrı değerlendiriliyor ve ortalama bir puan belirleniyor.

iPhone X DxOMark puanları ne oldu?

DxOMark platformunda son olarak Google Pixel 2 serisi testlere girmiş ve 98 puanla en iyi akıllı telefon kamerası ilan edilmişti. Apple’ın yeni iPhone X modeli de testlerden yüksek puanlar alarak ikinci sıraya yerleşti.

Fotoğraf ve video kategorilerinde yapılan testler sonucunda iPhone X modeli 97 ortalama puan elde etmeyi başardı. Modelin çift kamerası, temel aldığı iPhone 8 Plus modeline göre bir takım iyileştirmeler aldığı için onu da geride bırakmayı başarmış.

Telefonun ana kamerası 12MP çözünürlüğünde ve iPhone 8 Plus ile aynı. OIS destekli sensör geniş açılı f/1.8 lens barındırıyor. Telefoto sensör ise yine OIS destekli ve geniş açılı f/2.4 lense sahip. Bu lens biraz daha iyileştirildiği için iPhone 8 Plus’a göre daha iyi sonuçlar veriyor.

 

DxOMark: En iyi fotoğrafları iPhone X çekiyor Tam Boyutta Gör

iPhone X modelinin en iyi olduğu konu fotoğraflar. 101 puan ile en yüksek seviyeye ulaşmış. Ona yetişebilen sadece Galaxy Note 8 ve puanı 100. Google Pixel 2 ise 99 puan ile onları takip ediyor.

Video tarafında 4K 60 kare/saniye özeliğine rağmen iPhone X biraz zayıf kalıyor. Ortalama puanı 89  ve iPhone 8 Plus ile aynı. Galaxy Note 8 ise 84 ile daha da gerilere düşmüş. Bu alanda Google Pixel 2 etkisini gösteriyor ve 96 puan ile etkileyici bir performans sergiliyor.

Elbette bu saydığımız telefonların kamera farklılıklarını kullanıcı gözüyle anlayabilmek pek mümkün değil zira hepsi de çok kaliteli çekimler yapıyor ve bunlar zaten kullanıcı için oldukça yeterli seviyede. Bu bakımdan aradaki ufak tefek puan farklarına çok da itibar etmemek gerekiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9283 kez okundu.
43 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve
2 etiket daha iphone 8 plus dxomark
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim