Anlık Bildirim

En iyi ön kameralı telefon iPhone 15 Pro Max oldu

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, kamera konusunda ailenin geri kalanının önünde. Kamera konusunda testler yapan DxOMark’a göre iPhone 15 Pro Max, en iyi ön kameraya sahip.
En iyi ön kameralı telefon iPhone 15 Pro Max oldu Tam Boyutta Gör
iPhone 15 Pro Max, DxOMark testlerinde 154 genel puanla oldukça güçlü bir kamera puanı elde etti. iPhone 15 Pro Max’in almış olduğu bu genel puan, onu Huawei P60 Pro'nun sadece iki puan gerisinde ikinci sıraya yerleştiriyor. Ancak özçekim veya ön kamera tarafındaysa işler değişiyor. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de zirvede bir iPhone var: iPhone 15 Pro Max.

Ön kamerada lider iPhone 15 Pro Max

Geçtiğimiz yıl iPhone 14 Pro Max, selfie performansında 145 puan elde ederek zirveye oturmuştu. Bu yıl çıkan iPhone 15 Pro Max ise bu skoru geliştirmeyi başarıyor. DxOMark’a göre iPhone 15 Pro Max, 149 puan ile liderlik koltuğunda.

En iyi ön kameralı telefon iPhone 15 Pro Max oldu Tam Boyutta Gör
Öte yandan hem iPhone 15 Pro Max hem de iPhone 14 Pro Max, 1/3,6 inç sensör boyutunda otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme özelliklerine sahip aynı 12 megapiksel ön kameraya sahip. Ancak DxOMark, iPhone 15 Pro Max'in yüksek performansını yeni A17 Pro çipine ve görüntü sinyal işlemcisine (ISP) bağlıyor.
En iyi ön kameralı telefon iPhone 15 Pro Max oldu Tam Boyutta Gör
Aktarılanlara göre iPhone 15 Pro Max’in ön kamerası doğru pozlama, hızlı ve hassas otomatik odaklama, geniş dinamik aralık ve gün ışığında yüksek detay seviyesi ile ön plana çıkıyor. DxOMark ayrıca, kullanıcı kayıt sırasında hareket etse bile sorunsuz çalışan etkili video sabitlemeyi de övüyor.
En iyi ön kameralı telefon iPhone 15 Pro Max oldu Tam Boyutta Gör
Ancak kameranın kusurları da yok değil. Telefonun sensörü geniş bir alan derinliğini tercih ediyor, ancak bu aynı zamanda iyi aydınlatma koşullarında bile görüntülerde görünür parazite (noise) yol açabiliyor. Kamera zaman zaman renk hataları da sergileyebiliyor ve video kaydı sırasında kareler arasında zaman zaman keskinlik farklılıkları oluşuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9220 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
selfie, dxomark ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim