Anlık Bildirim

DxOMark: En iyi kameraya sahip telefon Samsung Galaxy S7 Edge

Gelişmiş kamera teknolojisiyle dikkat çeken Samsung Galaxy S7 Edge, DxOMark test laboratuarından "en iyi kameraya sahip akıllı telefon" unvanını alarak listenin tepesine yerleşmeyi başardı.
Detaylı kamera, lens ve sensör testleriyle tanınan DxOMark'ın bu kez kamera teknolojisiyle ön planda olan yeni bir konuğu vardı. Samsung Galaxy S7 Edge, DxOMark test laboratuarı tarafından "en iyi akıllı telefon kamerası" unvanı ile taçlandırıldı. DxOMark mobil kamera kategorisine dahil etmek için cihazı ayrıntılı bir testten geçiren DxO Labs ekibi, S7 Edge modeline genel olarak 88 puan verdi.
Samsung Galaxy S7 Edge'den önce listenin ilk sırasında 87 puanlı iki cihaz Galaxy S6 Edge+ ve Sony Xperia Z5 yer alıyordu. Yeni sonuçla birlikte sıralama değişirken bu ki cihaz ikinciliği paylaşmış oldular. Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge de sahip oldukları 86 puanla üçüncü basamağa gerilediler.
Samsung Galaxy S7 Edge, BRITECELL teknolojisi kullanan, f/1.7 diyafram açıklığına sahip yeni bir 12 Megapiksel görüntü sensörüyle birlikte geliyor. DxOMark bunun kontrastın sorun olduğu alanlarda bile doğru pozlamaya yardımcı olduğunu belirtiyor. İkili Piksel (Dual Pixel) teknolojisine sahip cihazla çekilen görüntülerdeki tüm pikseller fotoğraf sensöründe bir yerine iki fotodiyotla işlendiği için neredeyse profesyonel seviyede fotoğraf kalitesi alınabiliyor. Bununla birlikte çift piksel sensörü, doğru ve hızlı bir odaklama imkanı sunuyor.
Akıllı telefon sadece fotoğrafta değil, DxOMark'ın video testinden de 88 puan almayı başardı. Test ekibi ayrıntıları koruma ve doğru beyaz dengesi üretme konularında, kameranın yeteneğini takdir ettiklerini belirtiyorlar. Sonuç olarak Samsung Galaxy S7 Edge'in kamerası harika ama mükemmel değil. Tungsten ışık kaynağı altında sıcak / sarı renk tonları hatası görülebildiği belirtiliyor. Ayrıca yüksek dinamik aralığına sahip sahnelerdeki parlak tonlu bölümlerde detay kaybı yaşanabiliyor. Detaylı test sonuçlarına kaynak bölümünde yer alan bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12908 kez okundu.
35 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, test ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim