Anlık Bildirim

Elektrikli otomobillere MTV geliyor

TBMM'ye yeni torba yasa sunuldu. Yeni torba yasa elektrikli otomobiller ile ilgili önemli bir değişiklik içeriyor. Yasanın yürürlüğe girmesi halinde elektrikli otomobillerden de MTV alınacak.

Elektrikli otomobillere MTV geliyor Tam Boyutta Gör

Bugün TBMM’ye yeni torba yasa sunuldu. Meclise sevk edilen torba yasa, vergi kanunları ve bazı KHK’de değişiklikler yapılmasına ilişkin maddeler içeriyor. Yeni torba yasada elektrikli otomobilleri ilgilendiren büyük bir vergi değişikliği dikkat çekiyor.
Elektrikli motorların silindire, içten yanmalı motora ve emisyona sahip olmamasından dolayı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmıyordu. Meclise sunulan torba yasanın yürürlüğe girmesi halinde elektrikli otomobillerden de MTV alınacak.

İçten yanmalı araçların 4'te 1'i oranında MTV

Maliye Bakanı Naci Ağbal, torba yasa ile ilgili açıklamasında “Elektrik motorlu; otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerinin, panelvanların ve motosikletlerin, daha düşük olarak, diğer taşıtlar için uygulanmakta olan motorlu taşıtlar vergisi (MTV) tarifesinin yüzde 25'i oranında vergilendirilmesi sağlanacak.” dedi.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından elektrikli araçlar, benzinli ve dizel araçlara uygulanan MTV tutarının yüzde 25’i oranında vergiye tabi olacak. Ücretin nasıl belirleneceği bilinmiyor. Tamamen elektrikli otomobiller yüksek performans sunabiliyor. Örneğin 2017 model ve motoru 2001cc ile 2500cc arası benzinli veya dizel araçların MTV tutarı 5396 TL olarak hesaplanıyor. Bunun dengi bir elektrikli otomobilden 1349 TL MTV ödemesi alınabilecek.

Elektrikli otomobillerin doğaya saldığı zararlı bir gaz olmaması ve güç kaynağının fosil yakıt yerine pil olmasından dolayı bu araçlardan MTV alınması pek mantıklı görünmüyor. Diğer ülkelerdeki gibi insanların elektrikli araçlara yönelmesi için vergi muafiyeti sağlayacağımıza vergi alınması için uğraşıyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22229 kez okundu.
157 kişi, toplam 162 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim