Anlık Bildirim

Emniyet ile sigortacılar anlaştı: 10 bin 600 sürücüye test zorunluluğu

Emniyet ile sigortacılar, kaza oranı yüksek sürücülerin psikoteknik teste girmesini zorunlu kılan bir anlaşmaya imza attı. İşte alınan yeni kararın detayları:

Emniyet ile sigortacılar anlaştı: 10 bin 600 sürücüye test zorunluluğu Tam Boyutta Gör

Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması ve sigorta anlaşmalarındaki koşulların sigortacılar aleyhine değişiklik göstermesi nedeni ile yaşanan sorunlarda yeni bir perde daha hayata geçiriliyor. Sigortacılar, makul şartların sağlanması koşulu ile yeniden serbest piyasaya geçişmesi beklentisinde. Maliye ise ortaya çıkacak fahiş fiyatlara karşı işi sağlama almak istiyor.

Bu noktada fiyatları yükselten unsurları elemine etmek ve kaza oranını düşürmek isteyen sigortacılar, Hazine Müsteşarlığı’nın da kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’yle birlikte bir karara imza attı.

Sürücülerin sistemdeki ceza puanlarına ve kazaya karışma oranlarına göre bir liste çıkarıldı. Buna göre yılda 3 kez veya daha fazla sayıda kaza yapan sürücüler belirlendi. Toplam sayı ise 10 bin 600 kişi olarak ortaya çıktı. Bu sürücüler, psikoteknik teste tabi tutulacak. Teste girmeyen veya tamamlayamayan sürücülerin ehliyetlerine el konulacak ve başarılı olana kadar da geri verilemeyecek.

Psikoteknik Testte Neler Ölçülüyor? 

Habertürk Gazetesi’nin haberine göre sürücülerin algı, hafıza, muhakeme ve dikkat gibi zihinsel becerileri ölçülmeye çalışılacak. Sürücülerin psikomotor yetenekleri ve becerileri (tepki süresi, el – ayak hareketlerinin anlık tepki verme hızı gibi durumlar ve davranış biçimleri) incelenecek. Uygulamanın ne zaman başlayacağı ve detayları ise henüz paylaşılmış değil.

Hali hazırda yük, eşya ve yolcu taşımacılığı yapan tüm ticari araç sürücüleri Karayolu Taşıma Yönetmeliği 36. Madde kapsamında piskoteknik rapor almak zorunda. Ayrıca yine aynı kanuna göre bu testin her 5 yılda bir tekrarlanması gerekiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5771 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
emniyet genel müdürlüğü, trafik sigortası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim