Anlık Bildirim

En güçlü APU modeli Computex 2018 fuarında geliyor

AMD’nin Ryzen tabanlı ilk APU’larının bu kadar olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Intel’in elindeki Vega grafiklerinden bile daha güçlü bir APU geliyor.

Computex 2018 fuarı yaklaşırken üreticilerin ellerindeki kozlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. AMD’nin dikkat çekici bir tanıtım yapacağını açıklamasının ardından sızdırılan benchmark skorları en güçlü APU modeli ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Fenghuang APU özellikleri

Aslında AMD’nin hem yeni Ryzen 2 işlemcileri hakkında hem de yeni Ryzen 2 APU’ları hakkında açıklamalar yapması bekleniyordu. Mevcut mimariye ait APU ise biraz sürpriz oldu.

Benchmark skorlarında ortaya çıkan APU, Fenghuang kod adına sahip. APU üzerinde 4 çekirdekli ve 8 izlek birimli bir işlemci 3GHz temel hızlara sahip. Turbo hızlar ise belirtilmemiş.

Grafik tarafında ise Fenghuang 15FF adında bir yonga yer alıyor. Vega 28 olduğu tahmin edilen bu yongada 28 işlem birimi yani 1792 Shader ünitesi bulunuyor. Birimin hızı 300MHz olarak yansımış ancak testin olması gereken hızı tam olarak okuyamadığı ifade ediliyor.

Yonga üzerinde gelen 2GB HBM 2 bellek ise şimdiye kadar AMD ekran kartlarındaki en yüksek değer olan 1200MHz seviyesinde çalışıyor. Böylece ilk nesil Zen mimarisindeki en güçlü ortaya çıkmış oluyor. Bant genişliği ise 307GB/s olarak gerçekleşiyor.

Testlerde Fenghuang APU birimi Intel Core i7-8809G işlemcisinden genel anlamda oldukça ileride. Zaten Vega 28 birimi Intel işlemcilerdeki Vega M GH biriminden de daha iyi. Sadece işlemci tabanlı testlerde Fenghuang biraz geride kalıyor.

Uzun süredir merak edilen AMD’nin neden Intel’e daha iyi Vega grafikleri tedarik ederken kendi APU’larında düşük kapasiteli grafikler kullandığı sorusu da cevabını bulmuş oldu. AMD en iyisini en sona saklamış görünüyor. Fenghuang APU’sunun Computex 2018 fuarında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılsa sonraki bir döneme kalması da şaşırtıcı olmaz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4812 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd fenghuang ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim