Anlık Bildirim

Facebook, Kuzey Carolina'daki veri merkezini devreye soktu


Kullanıcı sayısı bir milyara doğru yol alırken, milyarlarca fotoğraf, video gibi içeriklere ev sahipliği yapan Facebook sunucularının yetersiz kalmaya başlaması kaçınılmaz bir durum. Bu sıkıntıyı yaşamak istemeyen Facebook, Kasım 2010 tarihinde Kuzey Carolina'da yeni veri merkezinin inşaatına başlamıştı.

450 milyon dolar yatırım yapılan merkez, 16 aylık bir inşaatın ardından bu hafta devreye alındı. Merkez devamlı çevrimiçi olacak ve canlı veri trafiğini yönlendirecek. Merkez, firmanın kendisine ait ikinci tesisi olacak.

Merkezin yapımında 2000 kişi 1.2 milyon saat görev aldı ve iki ay daha erken devreye alındı. Google ve Amazon'un aksine Facebook tamamen enerji tasarrufunu temel alan merkezin tasarımını Open Compute Project kapsamında diğer firmalarla paylaşacak. Firma kendi donanım yapısını rekabet unsuru olarak kullanmak istemiyor.

En verimli enerji transferinin 1 birim olarak ifade edildiği Güç Kullanım Etkinliği - PUE miktarı bu tesiste 1.06-1.08 arasında değişiyor. Tesis hem kışın hem de yazın bölgede esen rüzgarlar vasıtasıyla cihazların soğutma işlemi yapılıyor. Yüksek nem oranına rağmen tesisler bundan etkilenmiyor. Böylece enerji tasarrufu yapılırken, maliyetler de düşürülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3881 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
data center, facebook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim