Anlık Bildirim

Facebook, Messenger Kids için uyku modu ekliyor

Facebook tarafından 12 yaş ve altı çocuklar için tasarlanmış sohbet uygulaması Messenger Kids'e uyku modu geliyor. Bu sayede çocuklar yalnızca ebeveynlerinin belirttiği saatte uygulamayı kullanacak.
Aralık ayında Facebook tarafından tanıtımı yapılan çocuklar için özel olarak geliştirilmiş Messenger Kids uygulamasına, belli saat aralıklarında kullanılmasını sağlayan uyku modu özelliği ekleniyor. Uyku modu; ebeveynlerin çocuklarının uygulamayı kullanabileceği ve kullanamayacağı zaman için parametreleri ayarlamasına olanak sağlıyor. Bu sayede de çocuklar uygulamayı yalnızca ebeveynlerinin belirlediği saatler aralığında kullanabilmiş oluyor.
Yeni eklenecek olan uyku modu'nu kısaca özetlersek. Ebeveynler, çocuğunun uygulamayı ödev saatlerinde veya uyku saatlerinde kullanmasını istemedikleri zaman, o saat dilimlerini ve günleri uygulamada belirtip kullanılmasını engellemiş oluyor. Uyku modu açık olduğu taktirde uygulamayı kullanan çocuklar, ekranın üst kısmında uygulamanın uyku moduna geçmesi için 10 dakikalık bir geri sayımın olduğuna dair bir bildirim alacaklar. Bu sayede de çocuklar mevcut sohbetlerini yarıda kesmemiş olabilecekler.
Herkesin aklına gelen "bizim çocuklar uyku modunu kapatır" sorusuna da şöyle cevap verelim. Uyku modu ayarları ebeveynlerin ana Facebook hesapları üzerinden çocuklarının ismine dokunarak açılan kontrol paneli ile yapılabiliyor. Bu kontrol paneli ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının listesinde olan kişileri ekleyip kaldırabilme, çocuğun hesabını silebilme veya yeni bir hesap oluşturabilme olanağı da tanıyor.
Messenger Kids: App Store II Google Play Store  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim