Anlık Bildirim

Facebook daha fazla kişisel veri toplayacak

Facebook daha fazla kişisel veri toplayacak

Günümüzde sanal reklamcılık konusu gelir adına Google ve Facebook için çok önemli bir faktör ve reklamcılık alanında sürekli yenilikler yapılıyor. Ancak hedefe yönelik reklam için en önemli veri kullanıcıların kişisel bilgilerine dayanıyor. 

Bu bakımdan pek çok internet devi kullanıcılarının kişisel verilerini ve alışkanlaklarını takip etmek zorunda. Bunlardan birisi olan Facebook, yeni kullanım sözleşmesi ile birlikte kullanıcıların daha fazla kişisel bilgisini toplayacak. 

Sözleşmede artık Facebook tarafından yürütülen yan şirketlerden de kişisel verilerin toplanacağı belirtildi. Yani WhatsApp ve Instagram da artık kullanıcılarının bilgilerini Facebook ile paylaşacak. Ayrıca Facebook ile işbirliği yapan üçüncü taraf servislerden de bilgilerin toplanması bekleniyor. 

Böylelikle kullanıcı verileri bir havuzda toplanacak ve kişiye göre daha fazla özelleştirilmiş reklamlar üretilecek. Bu reklamlar Facebook'un ana ve yan hizmetlerinde kullanıcıya sunulacak. 

Ancak AB'nin özel hayatın gizliliğini koruyan makamları şimdiden harekete geçmiş durumda ve bu değişikliğin problem oluşturabileceğini düşünüyor. Bu bakımdan gerekli olan adımların atılması da gündeme gelebilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim