Anlık Bildirim

Facebook gelirlerde büyük artış yaşamaya devam ediyor

Günlük aktif kullanıcı sayısını arttırmayı başaran sosyal ağ devi, reklam stratejilerini daha etkili bir şekilde uygulayabiliyor. BUnun sonucu da mali tablolara yansıyor.

Aktif kullanıcı sayısını 2 milyarın üzerine çıkartan Facebook gelir bakımından çok iyi bir avantaj elde etti. Kullanıcıyı iyi yönlendirmeyi başaran firma her çeyrek dönemde çift haneli rakamlarda büyüyor.

Facebook aktif kullanıcı sayısı ne oldu?

Gelir tablolarına göre firmanın üçüncü çeyrekte elde ettiği toplam gelir 10.3 milyar dolar oldu ve yüzde 47 artış yakalandı. Faaliyet karı 5.1 milyar dolar ile yüzde 64 büyürken, net kar ise yüzde 79 artışla 4.7 milyar dolara yükseldi.

Sosyal ağın aylık aktif kullanıcı sayısı 2.07 milyar oldu ve yüzde 16 artış kaydetti. Katılımın yavaşlayacağını savunanların aksine internet kullanıcı sayısı arttıkça Facebook’a katılım da artıyor.

Sosyal ağa günlük giren aktif kullanıcı sayısı da yüzde 16 artışla 1.37 milyara ulaştı. Reklam gelirlerinin artmasında en büyük unsur günlük kullanıcı sayısında yaşanan artış olarak gösteriliyor.

Mobil kanallardan elde edilen reklam gelirleri neredeyse tüm gelire eşit olacak. Son çeyrekte mobilden elde edilen reklam geliri tüm gelirin yüzde 87’sine denk geldi. Önümüzdeki dönemde de bunun artması bekleniyor.

Halen casual dediğimiz standart oyuncuların en önemli adreslerinden birisi olmayı başaran Facebook’ta en çok kullanılan iki oyun Candy Crush Sage ve 8 Ball Pool. Oyunların her biri 10’ar milyon kullanıcıya sahip. Clash of CLans ve Farm Heroes Saga ise 5’er milyon kullanıcı ile onları takip ediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim