Anlık Bildirim

Flickr'a en çok Canon ve Apple markalarından fotoğraf yükleniyor

Flickr'a en çok Canon ve Apple markalarından fotoğraf yükleniyor

İnternetin en büyük fotoğraf arşivlerinden birisi olan Flickr, yavaş yavaş mobil cihazların daha fazla uğrak yeri olmaya başladı. Son analizler Apple modellerinin atağa kalktığını gösteriyor.

2014 yılının istatistiklerine göre platforma en çok Canon markalı makineler ile çekilmiş fotoğraflar yükleniyor. İkinci sırada ise Apple cihazları var. Canon yüzde 13.4 ile birinci iken, Apple yüzde 9.6 ile ikinci sırada. Üçüncü sırada yüzde 9.3 ile Nikon yer alırken, dördüncü sırada yüzde 5.6 ile Samsung, beşinci sırada yüzde 4.2 ile Sony markası yer alıyor. Siteye geçen yıl 100 milyon kullanıcı tarafından 10 milyar fotoğraf yüklenmiş. Geçen yıl ise ilk sırada Canon, ikinci sırada Nikon yer alıyordu. 

Platformun en çok kullanılan akıllı telefonları ise yüzde 10.6 ile iPhone 5S, yüzde 7 ile iPhone 4S, yüzde 4.3 ile iPhone 4 şeklinde sıralanıyor. iPhone 5 modeli yüzde 2, Galaxy S3 ise yüzde 1.2 ile onları takip ediyor. Kısaca ilk on listesinde 7 adet iOS cihazı var. Platformda büyük bir iPhone hakimiyeti olduğu görülüyor. 

Mobil cihazların kamera özelliklerinin gelişmeye başlaması kullanıcıların artık fotoğraflar için mobil cihazlarını daha çok tercih etmesine neden oluyor. Platformda mobil cihaz oranlarının giderek artması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim