Anlık Bildirim

Ford Otosan'dan yerli şanzıman üretimi için önemli adım

Türkiye'de yerli şanzıman üretimi için 50 milyon euro yatırımla çalışmalara başlayan Ford Otosan, Türk mühendislerin tasarlayıp geliştirdiği şanzıman test odalarını devreye aldı.

Ford Otosan'dan yerli şanzıman üretimi için önemli adım Tam Boyutta Gör

Türkiye’de yerli şanzıman üretmek için 50 milyon euro yatırımla çalışmalara başlayan Ford Otosan, bu konuda önemli bir gelişme daha kaydetti. Şirket, üreteceği yerli şanzımanları test etmek için geliştirdiği şanzıman test odalarını devreye aldı.

Söz konusu gelişmeyi Türk otomotiv sanayi için önemli bir kilometre taşı olarak nitelendiren Ford Otosan, şanzıman test odalarının tamamen Türk mühendisler tarafından kurum içi imkanlarla tasarlandığını vurguladı. Bu sayede hem önemli bir maliyet avantajı sağlanacağı hem de şirketin global arenadaki rekabet gücünün artacağı ifade edildi.

İlk yerli ağır ticari şanzımanı üretmeye adım adım yaklaşan Ford Otosan, şanzımanları 2021 yılından itibaren Eskişehir’de üretilen kamyonlarda kullanmaya başlayacaklarını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Uluslararası tüm standartları karşılayan test merkezlerimizde 3 bin saatin üzerindeki testleri tamamladık ve oldukça başarılı sonuçlar aldık” dedi.

Ford Otosan, Türk mühendislerin geliştirip tasarladığı test merkezleri için dünyada tek olma özelliğine sahip bir konsept de geliştirdiklerini belirtiyor. Şirket, geliştirdiği şanzıman test konsepti ve yazılımları dahil gerekli patentleri almak için çalışmalarını sürdürüyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8173 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford otosan, yerli şanzıman ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim