Anlık Bildirim

Ford'dan tasarım sürecini yarıya indirecek hamle

ABD merkezli üretici tasarım stüdyolarında sanal gerçeklikte 3D tasarıma geçiş yapacak. Tasarımcılar sanal gerçeklik gözlüğüyle doğrudan 3D tasarım yapacak. Bu sayede süreç çok daha hızlı ilerleyecek.

Ford'dan tasarım sürecini yarıya indirecek hamle Tam Boyutta Gör
 

Son dönemde yaptığı ilginç patent başvurularıyla dikkat çeken Ford, geliştirdiği araçların tasarım sürecinde sanal gerçeklikten faydalanmak için testlere başladı. Şirket bu sayede hem çalışanlarının işini kolaylaştırmayı hem de ürünlerin tasarım sürecini kısaltmayı hedefliyor.

Tasarımcılar ürün geliştirirken genelde işe 2 boyutlu çizimlerle başlıyor. Sonrasında bu çizimlerin üretime elverişli olup olmadığının anlaşılabilmesi için 3 boyutlu render alınması gerekiyor. Bu da tasarım sürecinin farklı evrelerden oluşması anlamına geliyor. Test sürecinde Gravity Sketch ile çalışan Ford tasarımcıları ise sanal gerçeklikte doğrudan 3 boyutlu araçlar tasarlıyor. Ford yetkilileri bu adımın haftalar süren test sürecini saatlere indirebileceğini belirtiyor.

Sanal gerçeklik aygıtını kullanan tasarımcılar çalışmalarını her açıdan yürütebiliyor. Başka bir deyişle, en iyi görüş açısını elde etmek için üzerinde çalıştığı modeli 360 derece döndürebiliyor. Kabin tarafındaki ince ayarları yapabilmek adına modelin içine bile girebilen tasarımcılar, buradaki tüm detayları sürücü ve yolcuların bakış açısından görebiliyor. İlk etapta Ford’un tasarım stüdyolarından beş tanesinde 3 boyutlu tasarım testlerine başlandığı bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim