Anlık Bildirim

Foxconn, ABD'ye 40 milyon dolarlık yatırım yapacak

Foxconn, ABD'ye 40 milyon dolarlık yatırım yapacak

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinin yakın iş ortağı ve ürünlerinin montajını gerçekleştiren Foxconn, son yıllardaki başarısıyla birlikte Çin sınırları dışındaki yatırımlarını sıklaştırıyor.

Yakın zamanda HP ile birlikte ülkemizde, Apple ile de Brezilya'da yeni fabrika kuran Foxconn, şimdi de gözünü ABD'ye dikti. Firmanın başkanı Terry Guo'nun açıklamasına göre Foxconn, Pensilvanya'ya 40 milyon dolarlık yatırım yapacak. Firmanın ABD'deki iştiraki olan Foxconn East America ile gerçekleştirelecek olan yatırımla mevcut araştırma geliştirme merkezi, otomobil, sağlık ve çevresel ürünler gibi yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilebilmesi için büyütülecek.

Guo'nun ifadesine göre 500 kişiye istihdam sağlayacak bu yatırımın Foxconn'un ABD'ye yapacağı yatırımların ilk ayağını oluşturduğu düşünülüyor.

Benzer şekilde Foxconn, robotik otomasyon sistemleri üzerine çalışmalar yapan Pittsburgh'daki Carnegie Melon Üniversitesi'ndeki araştırma geliştirme laboratuarı için 10 milyon dolarlık ek bütçe ayırdığını açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim