Anlık Bildirim

Fransa, trafik ışıklarını kaldırarak trafik kazalarının sayısını azaltmaya çalışıyor

Paris ve Bordeaux gibi şehirler, trafik ışıklarının kaldırılması ve trafik işaretlerinin yaygınlaştırılmasıyla trafik kazalarının sayısını en aza indirgemeye çalışıyor.

 

Fransa, trafik ışıklarını kaldırarak trafik kazalarının sayısını azaltmaya çalışıyor Tam Boyutta Gör

Fransa, her sene binlerce insanın yaralanmasına ve hayata gözlerini yummasına neden olan trafik kazalarının önüne geçebilmek adına radikal bir karar aldı. Devlet, başta Paris ve Bordeaux gibi büyük şehirler olmak üzere birçok şehirde trafik ışıklarını kaldırmaya başladı.

Yapılan açıklamalara göre trafik ışıklarının kaldırılma nedeni, trafik kazalarının birçoğunun trafik ışıklarıyla bağlantılı olması. Her sene Paris’te yaşanan trafik kazalarının yaklaşık yüzde 14’üne, şehirde bulunan 30.000 trafik lambasından en az birisi dahil oluyor. Bu kazalar 150 kişinin ölümüyle ve 1200 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanıyor. Genel olarak, ölümle sonuçlanan 28 trafik kazasının 27’sine trafik ışıklarının dahil olduğu biliniyor.

Trafik lambalarının yokluğunda trafik düzenini ve araç hızlarını trafik işaretleri, yeniden düzenlenen hız sınırları ve kavşaklar kontrol edecek. Bu yeni uygulamayla trafik kazalarının azalması ve şehrin giderlerinin düşürülmesi hedefleniyor. Uygulamanın başarılı ve etkili olması durumunda trafik ışıklarından vazgeçen şehirlerin sayısı da artacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5193 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik, trafik kazası ve trafik ışığı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim