Anlık Bildirim

Fransa'da artık kenara çekseniz bile araç içi telefon kullanımı yasak

Fransa Hükumeti son dönemde artan ölümlü trafik kazalarının cezasını araçlarda telefon kullanan sürücülere kesti. Bundan böyle sürücüler kenara çekmiş olsa da kuralları ihlal etmiş olacak.

Fransa'da artık kenara çekseniz bile araç içi telefon kullanımı yasak Tam Boyutta Gör
 

Son zamanlarda Fransa’da trafik kazaları yüzünden ölen insan sayısının artması yetkilileri harekete geçirdi. Ölümler yüzünden üzerindeki baskı gitgide artan hükumet yetkilileri de bunun cezasını otomobillerde akıllı telefon kullanan sorumsuz sürücülere kesti.

Kenara çekmek bile kural ihlali 

Fransız Le Figaro gazetesinin haberine göre, bundan böyle ülkede kamuya açık yollarda sürücüler aracını kenara çekse bile, üstelik trafiği engelleyip engellemediğine bile bakılmaksızın akıllı telefon kullanımı suç sayılacak. Yani artık sürücüler telefonla konuşmak için aracını kenara çekse bile 135 Euro ceza ödemekten kurtulamayacak.

Belirlenmiş noktalara park etmek gerekiyor 

Trafikte sirkülasyonu tam manasıyla sağlayabilmek için getirilen yeni düzenlemeden sonra, telefonla konuşmak için aracınızı kenara çekip motoru kapatmanız yeterli olmayacak. Konuşabilmek içinse aracın belirlenmiş alanlara park edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Tabii ki herhangi bir kaza veya arıza durumu bu kapsamın dışında tutuluyor.

Bu karar Fransa’nın son yıllarda artan ölümlü trafik kazalarını azaltmak için aldığı ilk önlem değil. Hükumet kısa bir süre önce de iki şeritli yollardaki azami hızı 90km’den 80km’ye düşürmüştü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim