Anlık Bildirim

GPU-Z artık sahte ekran kartlarını da tanıyabiliyor

50$ gibi bir fiyata bulduğunuzu düşündüğünüz GTX 1050 Ti ekran kartı beklediğiniz performansı veremiyorsa kötü bir sürpriz sizi bekliyor. Kart yıllar öncesine ait olabilir.

Son dönemde ekran kartı pazarında yaşanan fiyat artışlarından dolandırıcılara da gün doğdu. Eski grafik çekirdeklerini yazılım ile Pascal veya Turing ekran kartları gibi gösterebilen dolandırıcılar büyük vurgunlar yapıyor.

Sahte kartlara dikkat

GTX 1050 Ti veya GTX 1060 gibi ekran kartları 50$-60$ seviyelerinden satıldığı için uygun fiyat arayan tüketicileri kolay bir şekilde kandırabiliyor. Donanım testleri ile fazla içli dışlı olmayan kullanıcılar sadece satış sayfasındaki bilgilere güvenerek ödeme yapıyor ve ekran kartındaki problemi anlayamıyor.

Ekran kartı tanılama aracı GPU-Z da bu sorunu göz önüne alarak yeni bir güncelleme yayınladı. 2.12.0 sürümünde Nvidia’nın G84, G86, G92, G94, G96, GT215, GT216, GT218, GF108, GF106, GF114, GF116, GF119, GK106 grafik çekirdeklerini tanılayabiliyor.

Aracı çalıştırdıktan sonra eğer veri veri tabanındaki karşılaştırmalara uyuyorsa kullanıcıya ekran kartının sahte olduğu konusunda uyarı veriliyor ve ait olduğu grafik çekirdeği gösteriliyor. Elbette kartı satın aldıktan sonra testlerde sahte olduğu anlaşıldığında geri iade süreci daha zor olabilir. Bu bakımdan satın almadan önce dikkatli incelemek gerekiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13669 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, gpu-z ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim