Anlık Bildirim

Galaxy Note 3 yazılım özellikleri detaylanıyor

Samsung'un Galaxy Note 3 modelini lanse ettiği basın toplantısında ağırlık donanımdan ziyade yazılıma verildi ve cihazla birlikte sunulacak pek çok uygulama gözler önüne serildi. Samsung'un Galaxy Note 3 modelinde hangi yazılım özelliklerini sunacağı yavaş yavaş netleşiyor.

TouchWiz arayüzünü her cihazında olduğu gibi Galaxy Note 3 modelinde de sunan Samsung, bu arayüzünü zengin bir arka plan uygulama yelpazesi ile destekliyor. Ancak sayısı neredeyse 250'ye varan bu uygulamalar nedeniyle akıcı bir fonksiyonellik açısından sıkıntı yaşanabiliyor. Ancak Galaxy Note 3'ün ilk izlenimleri arayüz konusunda akıcılıktan taviz verilmemiş olduğunu gösteriyor. 

Samsung'un farkındalık yaratmak açısından önem verdiği uygulamalardan bazıları Galaxy Note 3'e özgü ve ilerleyen zamanlarda güncellemeler yoluyla diğer amiral gemi modellerine de ulaşacaktır. 

Samsung'un etkinlikte gösterdiği en dikkat çekici sahne Group Play özelliği ile gerçek yaşam senaryoları oluşturulabilmesi oldu. Group Play daha önce belirli bir sayıya kadar Galaxy cihazını birleştirerek simültane olarak ses veya müzik dosyalarını çalabilmesine imkan tanıyordu. Yeni güncelleme ile artık video dosyaları da simültane olarak çalınabilecek. Ancak en önemli yenilik Galaxy Note 3 cihazlarının bir araya getirilerek tek bir büyük ekran şeklinde içerikleri gösterebilmesi. Elbette bunun için bir kaç Galaxy Note 3 sahibi arkadaşın biraraya gelmesi gerekecek ancak özellikle tanıtım standlarında ilgi çeken bir konsept olabilir.
Galaxy Note 3 yazılım özellikleri detaylanıyor
 

Galaxy Note ile Samsung'un ilk kez kullanıma sunduğu Multi Window çok pencereli görev yöneticisi hizmeti artık daha gelişmiş bir hale geldi. Daha fazla pencereye imkan tanıyan özellik ile örneğin ChatON uygulamasını aynı anda birkaç pencerede açarak birden fazla arkadaşınız ile aynı anda sohbet etme imkanı bulabileceksiniz. Ayrıca pencereler arasında kopyala yapıştır yapmak da mümkün.

Samsung'un güvenlik platformu Knox, Galaxy Note 3 kurumsal müşterilerine artık çekirdek seviyesinden başlayarak zararlı yazılım ve hacker saldırısına karşı en iyi korumayı sağlamaya başlayacak. Ayrıca Lookout güvenlik yazılımı da Knox ile birlikte sunulacak. Ayrıca geliştirilmiş Find My Device özelliği ile kayıp veya çalıntı Galaxy Note 3 cihazınızı uzaktan kullanım dışı bırakabileceksiniz.

Samsung'un S-Pen teknolojisini daha da geliştirdiği ve kalem üzerindeki tuşun önemini daha da artırdığı lansmanda dile getirilmişti. Cihazdaki S-Pen kaleminin tuşuna dokunduğunuzda Air Command adında bir dairesel menü ekranda beliriyor. Bu menü ile 5 farklı uygulamaya erişmek mümkün.
Galaxy Note 3 yazılım özellikleri detaylanıyor
 

Bu uygulamalar; el yazısı içerikler veya semboller gibi pek çok kategoride arama yapmanızı sağlayacak S Finder, ekrandaki görüntüyü yakalamaya yarayan ScreenWrite, makaleleri saklayarak daha sonra okumanızı sağlayan Scrapbook ve el yazısı ile yazdığınız numarayı doğrudan arama gibi fonksiyonlar sunan Action Memo şeklinde sıralanıyor.

Grup içerisinde en dikkat çeken uygulama ise Pen Window. Bu uygulama ile S-Pen kullanarak ekranda çizdiğiniz pencere içerisinde belirli uygulamaları başlatabiliyorsunuz. Bu bir nevi hızlı çoklu görev başlatma sayılabilir ancak cihaz incelemelerinde çok olumlu tepkiler aldı.

Galaxy Note 3 ile sunulan son özellik ise My Magazine. Flipboard ortaklığında geliştirilen My Magazine, benzer şekilde magazin tadında haber okumanızı sağlıyor. Ayrıca haberler konum ile ilişkili olduğu için çevrenizde olup bitenlerden daha fazla haberdar olabiliyorsunuz.

Bunların yanında Samsung'un Evernote ile yaptığı işbirliği sayesinde S Memo notlarınızı Evernote üzerinden Samsung cihazlarınız arasında senkronize etmeniz de mümkün olacak. Galaxy Note 3 modelinin daha ne tür yazılım artıları sunacağı ise son kullanıcııya ulaştığında detaylanacak.  

 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3508 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim