Anlık Bildirim

Galaxy S5 muhtemel özellikleri internete sızdırıldı

Galaxy S5 muhtemel özellikleri internete sızdırıldı


Samsung'un 24 Şubat tarihli resmi davetiyeleri göndermesi ile Galaxy S5 amiral gemi modeli için geri sayım başlarken, Eldar Murtazin'den cihazın donanımı ile ilgili detaylı bir iddia ortaya atıldı. Murtazin aslında daha önceki iddiaların bir nevi derlemesini paylaşmış. Ancak bir iki yeni bilgi de mevcut. 

Galaxy S5 amiral gemi modelinde 5.24 inçlik Super AMOLED ekranda 2560x1440 piksel çözünürlük olacağı bir süredir dile getiriliyordu. Vivo Xplay 3S modeli ilk 2K ekranlı akıllı telefon modeli olsa da eğer iddialar doğruysa Galaxy S5 ilk global 2K ekranlı akıllı telefon olacak. Piksel yoğunluğu ise 560 ppi'ye çıkıyor.

Modele güç verecek Exynos 6 yongasetinin ise 64-bit destekli olduğu ve 7xx serisi bir Mali grafik birimi taşıdığı söylentileri mevcut. Ancak yongasetinin ne tür optimizasyonlar içerdiği belirsiz. Bu yongaseti tahmin edileceği üzere 3G versiyonunda kullanılacak. 

LTE versiyonunda ise iddialara göre Qualcomm'un Snapdragon 805 yongaseti yer alıyor. Pek çok noktada revize edilerek genel başarımı arttırılan Krait 450 çekirdek mimarisi kullanan Snapdragon 805, Adreno 330 grafik birimine göre yüzde 40 daha fazla performans ve 4K içerikler için optimizasyonlar içeren Adreno 420 grafik birimini beraberinde getiriyor.

Snapdragon 805 yongasetinin en erken Mayıs ayında piyasada olacağı belirtiliyordu. Bu bakımdan Samsung'un Galaxy S5 LTE versiyonunu biraz geciktireceği veya yongasetinin daha erken piyasaya çıkacağı ihtimalleri doğmuş oluyor.

Diğer bir yenilik ise Galaxy Note 3'te olduğu gibi sadece 32GB ve 64GB depolama kapasitelerine yer verilecek olması. 16GB kapasite artık tercih edilmeyecek. Zira Samsung'un kendi özel yazılımları nedeniyle depolama alanında 7GB-8GB işgal ediliyordu ve kullanıcıya kağıt üstünde yazandan daha az kullanım alanı sunuluyordu.

Galaxy S5 ile ilgili diğer bir bilinen konu ise piksellerin aldığı ışığı artıran ve böylece düşük ışıkta daha kaliteli resimler çekilmesini sağlayan ISOCELL teknolojili 16MP çözünürlükte bir arka kamera taşıyacağı. Ön kamera ise 3.2MP çözünürlükte olacak.  

Son olarak batarya tarafında bir farklılık sözkonusu. Bugüne kadar 2900mAh gücünde ancak farklı bir teknoloji ile enerji tüketimini azaltan bir batarya kullanılacağı gündemdeydi. Ancak Samsung'un 3200mAh gücünde bir bataryaya yer vereceği iddia ediliyor. 

Bununla birlikte Samsung'un yeni bir kullanıcı arayüzü, Life Timer uygulaması, yenilenmiş S Health ve WatchON uygulamalarını da Galaxy S5 ile birlikte sunacağı ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21839 kez okundu.
121 kişi, toplam 132 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim