Anlık Bildirim

"Galaxy S6 serisinde microSD desteğine yer vermedik, çünkü..."

Samsung'un Galaxy S6 serisinde microSD kartına yer vermeyişi, epey eleştiri konusu olmuştu. Firma bu yıl geri adım attı ancak geçen yılla ilgili açıklama yapmayı da ihmal etmedi.

Samsung'un yeni amiral gemi serisi Galaxy S7'deki en önemli gelişme, şüphesiz microSD desteğinin geri gelmesi oldu. Geçen yıl sadece dahili depolama ile yetinen Samsung, 128GB'a kadar kapasite seçeneği koymuştu. Yine de tüketiciler tarafından oldukça eleştirilmişti. Bu yıl, microSD desteği ile birlikte 64GB'a kadar seçenek sunuldu.

Samsung'un geçen yıl neden hafıza kartı desteği vermediği aslında az çok biliniyordu ancak firma tarafından net bir açıklama gelmemişti. Depolama belleği tarafında UFS 2.0 standardına geçiş yapan firma, böylece 350MB/s okuma, 150MB/s yazma hızlarına erişebiliyordu. Elbette performansın düşmemesi için, harici hafıza kartından taviz verilmesi gerekiyordu.

Samsung teknoloji şefi Kyle Brown bir röportajda, Galaxy S6 serisindeki sistem akıcılığını bozmamak için hafıza kartı yuvasından vazgeçtiklerini ifade etti. Firma, harici kart desteği ile ilgili avantaj ve dezavantajları detaylı olarak masaya yatırdıktan sonra, son kararını verdi.

Bununla birlikte, Galaxy S7 serisinde daha iyi optimizasyonlar yapılmış olsa gerek ki microSD kart desteği geri geldi ve böylece sistem akıcılığında herhangi bir aksama yaşanmadı. Aksi takdirde Galaxy S6 serisinde hafıza kartı desteğine yer vermemenin bir anlamı kalmamış oluyor. Brown, Galaxy S7 serisinde bu konuya fazla değinmiyor ancak microSD desteği ile IP68 dayanıklılık seviyesini bir araya getirerek büyük bir başarıya imza attıklarını ifade ediyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10275 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s6 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim