Anlık Bildirim

Exynos, akıllı telefon pazarındaki dördüncü büyük isim oldu

Samsung'un yıllardır özenle geliştirdiği ve bu yıl itibariyle yeni bir döneme geçen Exynos yonga seti, mobil işlemci pazarında dişe dokunur bir performans sergileyemiyor.

Mobil cihaz pazarında, masaüstü taraftan çok farklı bir manzara izliyoruz. Masaüstü tarafta iki büyük tasarımcının rekabeti bulunurken, mobil tarafta ise sayı daha fazla. Apple, Samsung, Qualcomm, Huawei gibi pek çok isim sıkı bir rekabet içerisinde. Analizlerde, pazar payı açık bir şekilde görülebiliyor.

DRAMeXchange tarafından yapılan analize göre, geçen yıl Samsung Exynos yonga setleri toplamda 50 milyon adet satış yaptı. Exynos ismi ağırlıklı olarak Samsung telefonlarında kullanılıyor. Farklı olarak geçen yıl Meizu PRO 5 modelinde de Exynos 7420 yonga seti kullanılmıştı. Analizlerde, Samsung telefonlarının sadece yüzde 15'inde Exynos yonga seti kullanıldığı ifade ediliyor. Diğer büyük kısım Qualcomm ve Spreadtrum gibi isimlere ait.


2015 yılında akıllı telefon pazarın 1.4 milyar adet cihaz satıldığı düşünülürse, Samsung'un payı yüzde 3.5 civarına denk geliyor ve firma dördüncü sıraya yerleşiyor. Tabii, ilk 3 sıra ile arasında dağlar kadar fark var ve bunun kolay kolay kapanacağı da düşünülmüyor.

Strategy Analytics tarafından daha önce yapılan analiz dikkate alındığında, Qualcomm yüzde 42 ile 590 milyon cihazda yerini almış görünüyor. Apple yüzde 21 ile 295 milyon satış yaparken, MediaTek ise 266 milyon adet uygulama işlemcisi sevk etmiş görünüyor. Samsung'dan sonra gelen Spreadtrum'un ise 40 milyon civarında satış yaptığı tahmin ediliyor.

Özellikle Apple ve Samsung'un payları, pazarda yaptıkları satış ile doğrudan alakalı. Apple hali hazırda pazar payından çok kayıp yaşamayacaktır ancak Samsung'un durumu biraz belirsiz. Geçen yıl Exynos 7420 çok ses getirmesine rağmen, üreticiler Snapdragon ailesini tercih etmişti. Yeine amiral gemi serilerindeki satış daralması, yonga seti bölümünü de etkiledi. Samsung ayrıca amiral gemisi hariç diğer pek çok telefonunda da farklı markalar tercih ediyor. Bu bakımdan bu yıl, Spreadtrum'un gerisinde de kalabilir.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim