Anlık Bildirim

Galaxy S7 ve iPhone 6S işkence testinde karşı karşıya geldi

SquareTrade, dünyanın en iyi dört akıllı telefonunu bir dizi işkence testlerinden geçirdi. Galaxy S7 ve iPhone 6S serisinin dahil olduğu dayanıklılık teslerinin sonuçları ve videosu haberimizde...
Teknolojik cihazlar için genişletilmiş garanti paketleri sunan SquareTrade isimli şirket şu anda dünyanın en iyi akıllı telefonları olarak kabul edilen Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini acımasız bir işkence testinden geçirdi. Şirket bu testlerle Samsung'un yeni Galaxy S telefonlarının performansını, Apple'ın iPhone serisi ile karşılaştırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Bunun yanında tüketicileri üçüncü parti bir garanti paketi almak için ikna etmeye çalıştıkları da söylenebilir.
SquareTrade tarafından yapılan zorlu testlerde dört süper akıllı telefon da 1.5 metre derinliğinde suda 30 dakika bekletildiler. IP68 sertifikasına sahip olan Samsung Galaxy S7 ve Edge modelleri bozulmadan çalışmaya devam edebilirken ses performansında kalıcı boğukluk ve bozulmalar meydana geldi. iPhone 6S Plus, 10 dakika sonra arızalanıp 24. dakikada ölürken, iPhone 6S tüm ses fonksiyonlarını kaybetti ve ekranın altında nemden kaynaklanan bir hasar oluştu.
SquareTrade takla testlerinden hasar almadan geçebilen tek telefon iPhone 6S oldu. Galaxy S7 ve S7 Edge ekranlarında ufak çatlaklar oluşurken her iki telefonun da arka panelleri önemli ölçüde hasar gördü. iPhone 6S Plus'ın ekranının ise tamamen paramparça olduğu belirtiliyor. Kaldırımdan yüz üstü yere düşürülen dört telefonun da ekranı kırıldı. SquareTrade, iPhone'ların sadece yüzeysel hasar gördüğünü, köşelerinden yere düşürülen Samsung telefonlarda ise kırıklar meydana geldiğini söylüyor.
Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri 2014 yılında "BendGate" yani bükülme skandalıyla gündeme gelmiş ve çok tartışılmıştı. Ancak şirket iPhone 6S ve 6S Plus'ta güçlü alüminyum ile sorunu giderdiğini söylüyordu. SquareTrade tarafından yapılan testler Samsung cephesinde bükülme sorunlarının devam ettiğini gösteriyor. S7 Edge üzerinde 50 kg basınçla çatlaklar oluşurken telefonun tamamen kırılması için 77 kg basınç yeterli oluyor. Galaxy S7 ise 113 kg'lık bir kuvvetle tamamen kullanılamaz hale geliyor. Öte yandan iPhone 6S bükülmeden 77 kg basınca dayanabilirken, iPhone 6S Plus 81 kg basınçtan sonra bükülmeye başlıyor. Akıllı telefonların nasıl bir işkenceden geçirildiklerini aşağıda yer alan video aracılığıyla izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11836 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim