Anlık Bildirim

GeForce GTX 1180'e ait baskılı devre kartı sızdırıldı

Yeni nesil Nvidia ekran kartları sadece performans tarafında gelişmedi. Bağlantı, grafik belleği ve SLI tarafında da önemli değişiklikler var. Gelişmeler haberimizde.

Nvidia’nın ay sonuna doğru yeni nesil ekran kartlarını tanıtacağına dair beklentiler oluşmuşken ilk örnekler de sızmaya başladı. Daha önce sızdırılan bir test kartından sonra şimdi de GTX 1180 ekran kartının baskılı devre kartı karşınızda.

GTX 1180 neler sunuyor?

Kaynaklar devre kartının hem ön hem de arka kısmını fotoğraflayarak sızdırmış. Muhtemelen prototip aşamasında tedarik zincirindeki çalışanlardan biri tarafından dışarıya çıkarıldı.

Görsellerde grafik birimi ve GDDR bellek yerleşimleri net bir şekilde görülebiliyor. Ekran kartında 8GB veya 16GB GDDR6 bellek yer alacak. Muhtemelen ilk modelde 8GB, Ti modelinde ise 16GB bellek karşımıza çıkabilir.

Diğer taraftan 6+8 pinli PCIe güç bağlantısı da gözlerden kaçmıyor. GeForce GTX 1080 Founders Edition modelinde bulunan 8-pinli bağlantının üzerinde bir de 6-pinli bağlantı eklenmiş.

Kartta dikkat çekici noktalardan birisi SLI kısmının daha büyük olması. Kaynaklar bu gelişmenin çoklu ekran kartı kullanımında daha verimli NVLink bağlantısına geçişin habercisi olduğunu ifade ediyor. Böylece çoklu ekran kartı kullanımı daha popüler hale gelebilir.

Son olarak kartta DVI çıkışı olmadığı dikkat çekiyor. Yine daha önce gündeme gelen USB Tip-C üzerinden Virtualink bağlantısı ile bunun sağlanacağı ve DVI girişine ihtiyaç olmayacağı belirtiliyor. Özellikle 4K 144Hz HDR G-Sync monitörlerde bağlantı oldukça işe yarayacak.

GTX 1180 ekran kartının henüz hangi mimariyi temel alacağı bilinmiyor ancak bazı kaynaklar Pascal mimarisinin elden geçirilmiş 12nm versiyonu olan Ampere mimarisinin kullanılacağını iddia ediyor. Volta mimarisinin oyunculara uyarlanmış Turing versiyonu ise en erken gelecek yıl ekran kartlarında yerini alacak.

 
GeForce GTX 1180'e ait baskılı devre kartı sızdırıldı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim