Anlık Bildirim

General Mobile GM 6 resmi olarak tanıtıldı

General Mobile, Android One programının yeni üyesi "GM 6 Android One" modelini İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlediği bir etkinlik ile tanıttı.
Türkiye menşeli akıllı telefon üreticisi General Mobile, Barselona şehrinde devam eden Mobil Dünya Kongresi kapsamında en son Android One akıllı telefonu GM 6'yı tanıttı. Şirket akıllı telefonun tüm teknik özelliklerini ortaya koymasına rağmen, satın alınabilirlik durumunu ve fiyatını henüz açıklamadı.
General Mobile GM 6i herhangi bir özelleştirme uygulanmayan Android 7.0 Nougat işletim sistemini çalıştırıyor. Cihaz 294 ppi ve Corning Gorilla Glass 4 korumalı 5 inç HD (720x1280 piksel) IPS ekrana sahip. Şirket cihazı geliştirirken, tek elle kullanılabilecek en büyük ekran olan 5 inç boyutunu tercih ettiklerini söylüyor.

3GB RAM ve MediaTek MT6737T SoC

Telefon 3GB RAM ve Mediatek işbirliği ile geliştirilen 64 Bit mimarisine sahip 1.5GHz dört çekirdekli MediaTek MT6737T SoC ile güçlendirilmiş durumda. Kullanıcılar cihazda yer alan 4.5G modem sayesinde hızlı interneti telefonlarında deneyimleyebilecekler.
GM 6, çift LED flaşlı 13 megapiksellik arka kamera ve flaşlı 8 megapiksel bir ön kameraya sahip. Akıllı telefon microSD kart ile 128GB'a kadar genişletilebilen 32GB dahili depolama alanı ile geliyor.
General Mobile GM 6'daki bağlanabilirlik seçenekleri arasında 4G LTE + 4.5G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.2, GPS/ A-GPS ve Micro USB portu yer alıyor. Ayrıca cihaz üzerinde bir ivme ölçer, ortam ışığı sensörü, jiroskop, manyetometre ve yakınlık sensörü var. Aynı zamanda Home butonunda bir parmak izi sensörü de bulunuyor ve şirket, parmak izlerini 0.2 milisaniyede algılayabildiğini açıkladı.

Dolby işbirliğiyle sanal surround deneyimi

General Mobile GM 6, 144 x 71.3 x 8.6 mm ölçülerinde ve 150 gram ağırlığında. Uzay Grisi, Altın ve Rose Altın olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip olan cihaz Single ve Dual SIM versiyonları ile satışa sunulacak. Dolby ile yaptıkları ortaklığa değinen şirket GM 6 ile donanım destekli geliştirilen yazılım sayesinde sanal surround deneyimi yaşamanın mümkün olduğunu söylüyor.
General Mobile, Android One telefonlarını Türkiye, Arnavutluk, Afganistan, Belçika, Bosna, Hırvatistan, Kıbrıs, Gürcistan, Gana, Yunanistan, Irak, Kenya, Lüksemburg, Moldova, Hollanda, Pakistan, Sırbistan, Tunus ve Özbekistan da dahil olmak üzere 20 ülkede satışa sunmuş durumda.

GM 6 Android One:

  • Boyutlar: 144 x 71.3 x 8.6 mm
  • Ağ: 4.5G, Cat4 150/50 Mbps, VoLTE, ViLTE, VoWifi
  • Ekran: 5.0" IPS HD (1280x720) 2.5D Corning® Gorilla® Glass 
  • İşlemci & CPU: MediaTek MT6737T, 64bit Quad Core 1.5 GHz
  • İşletim Sistemi: Android 7.0 (Nougat)
  • Kamera: Arka: 13MP AF Dual Tone Flaşlı  - Ön : 8MP FF flaşlı
  • Parmak izi okuyucu: Finger Print (0.2 msn)
  • Bağlantı: WiFi 802.11 a/b/g/n , Bluetooth v4.1, Micro USB
  • Hafıza: 3GB RAM + 32GB dahili hafıza, 128 GB'a kadar Micro SD desteği
  • Pil: 3000mAh
  • Sensör: İvme Ölçer, Yakınlık, Pusula, Jiroskop, Hall Effect, Işık
  • GPS: A-GPS, GLONASS,
  • FM Radyo: Dahili FM Radyo alıcısı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11556 kez okundu.
68 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, android one ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim