Anlık Bildirim

Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming geliyor

Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı, ay sonunda satışa çıkıyor ve üretici ortaklar da çalışmalarını hızlandırdı. Bunlardan birisi olan Gigabyte, hız aşırtma odaklı bir versiyon hazırlıyor.

Nvidia’nın bu ay sonunda GeForce GTX 1080 ekran kartını resmen satışa sunmasının ardından, hızlı bir şekilde üretici ortakların da kendi markaları altında yeni ekran kartını şekillendirdiğini göreceğiz. Bunların bir kısmı referans hızı temel alırken, bir kısmı da 2.1GHz seviyelerine çıkan ekstrem versiyonlar olacak.

Gigabyte, hız aşırtma olanaklarını genişlettiği ekran kartlarını Xtreme Gaming serisi altında topluyor. GTX 1080 için de benzer bir uygulama olacak ve Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming adı altında pazarlanacak. Firmanın paylaştığı tanıtım görselinde, GTX 980 Ti XTREME ekran kartının silüeti kullanılmış ancak ipuçları bunun bir GTX 1080 olduğunu gösteriyor.

Ekran kartında 2560 CUDA çekirdeği, 256-bit GDDR5X bellek ile 320GB/s bant genişliği gibi değerlerin korunacağı tahmin edilirken, taban ve aşırtılmış hız değerlerinin bir miktar daha artması bekleniyor. Ayrıca hız aşırtma ile 2.1GHz imkanının da sunulacağı ifade ediliyor.

Nvidia, bu yıl farklı olarak GeForce GTX 1080 ekran kartının referans tasarımını Founders Edition olarak adlandırdı ve 100$ daha pahalı bir fiyat belirledi. Referans tasarım yeni nesil NVTTM hava soğutma sistemi ile geliyor ve standart tasarımdan daha erken piyasada olacak.

Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming ise firmanın kendi özelleştirilmiş soğutucu tasarımını kullanacak. Böylece daha verimli bir soğutma mümkün olabilecek. Ayrıca referans tasarımı temel almadığı için de bir miktar daha düşük fiyatlı olacak. Kartın Haziran ayında piyasada olacağı belirtiliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5396 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gigabyte, gigabyte geforce gtx 1080 xtreme gaming ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim