Anlık Bildirim

Goo.gl link kısaltma servisi kapanıyor

Link kısaltma servislerinin en bilinenlerinden olan Goo.gl sürpriz bir kararla kapatılıyor. Yerine daha çok geliştiricilere yönelik olarak Firebase tabanlı bir sistem geliyor.

Link kısaltma servislerinin oldukça popüler olduğu bir dönemde Google’ın hizmete soktuğu link kısaltma servisi Goo.gl faaliyetine son veriyor. Yerine daha geliştirici odaklı bir link hizmeti sunuldu.

Goo.gl ne zaman kapanıyor?

2009 yılında kullanıma sunulan Goo.gl kısaltma servisi özellikle Google Analytics entegrasyonu sayesinde detaylı bir link takip imkanı veriyordu. Google hesabı olan herkes kendi yönetim panelinden kısaltma listesine erişebiliyordu.

Goo.gl servisi 13 Nisan tarihinden itibaren yeni kısaltma oluşturmaya izin vermeyecek. Kullanıcılar 31 Mart 2019 tarihine kadar mevcut linklerinin takibini konsol üzerinden yapabilecekler. Bu tarihten itibaren konsol da kapanacak ancak linkler çalışmaya devam edecek.

Google eski servisin yerine Firebase odaklı bir dinamik link hizmeti başlatıyor. Bu hizmet biraz daha geliştirici odaklı zira bir Firebase hesabınızın olması gerekiyor ve mobil odaklı olarak çalışıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim