Anlık Bildirim

Google Fotoğraflar'da goril sorunu

Google'ın sosyal ağından ayırarak bağımsız hale getirdiği ve bugüne kadar geliştirdiği pek çok teknolojiyi işin içine katarak pazarda farklılaşmaya çalıştığı Fotoğraflar uygulaması zaman zaman problemlere de neden oluyor. 

Fotoğrafları analiz ederek çeşitli veriler derleyen ve örneğin kar yağışı şeklinde arama yaptığınızda kar temalı olanları sıralayabilen uygulama ilginç bir şekilde derisi koyu renkli olan insanları goril olarak tanımlıyor. 

Bir Twitter kullanıcısının ortaya çıkardığı bu sorun Google mühendisleri tarafından anında kaydedildi ve düzeltilmesi için tasarım ekibine yönlendirildi. Birkaç saat içerisinde de bu etiketin kaldırıldığı görüldü.

Sorun kısa süre içerisinde giderilse de kullanıcılar özellikle yüz tanıma teknolojilerinde sorunlar olduğunu ve daha yapılacak çok işin olduğunu belirtiyor. Bunun haricinde bulanık fotoğrafların arama listelerinde çıktığını belirtenler de mevcut. Google bu sorun için de bir yama yayımlayacak. 

Her yeni ve büyük potansiyeli olan hizmetlerde zaman zaman başlangıç hataları ortaya çıkabiliyor ve bu bir noktaya kadar makul karşılanabilir ancak goril tanımlaması gibi hakarete varabilecek sorunlar Google'ın başını ağrıtabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4979 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim