Anlık Bildirim

Google, Nearby Notifications hizmetini sonlandırıyor

Google'un uzun bir süredir devam eden konum tabanlı bildirimler özelliğini sonlandırma kararı aldı. Hizmetin yoğun spam altında olmasının bu kararın alınmasında etkili olduğu belirtiliyor.
Android kullanıcıları Google'ın Nearby Notifications özelliği ile konum tabanlı bildirimler alabiliyorlardı. Maalesef, Google kötü bir kullanıcı deneyimine yol açabilecek spam içerik nedeniyle bu yılın ilerleyen günlerinde hizmeti durdurmaya karar verdi.

6 Aralık'ta kapanıyor

Nearby Notifications, Android kullanıcılarının, konum tabanlı olarak diğer içerikleri keşfetmesinin bir yolu olarak 2015 yılında başlatıldı. Bulunduğunuz çevredeki bilgileri size kolaylık olması açısından bildirim olarak sunan bu hizmet, son zamanlarda spam yapmak için kullanılmaya başlanmıştı.
Bu nedenle, Google, 6 Aralık tarihinde Android'deki Nearby Notifications hizmetini tamamen kapatacağını açıkladı. Bu tarihten itibaren kullanıcılar artık uyarı bildirimleri alamayacak. Ancak buna benzer olarak konum tabanlı bazı bilgilerin kullanıcılara iletilmeye devam edeceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim