Anlık Bildirim

Google Play Store yaş sınırı ve değerlendirme kriterleri değişiyor

Uygulama mağazalarında değerlendirme sistemleri uygulamanın hızlı bir şekilde yayımlanması açısından büyük önem taşıyor. Firmalar geliştiriciyi mağdur etmeyecek şekilde hem yaş sınırını belirlemeye hem de değerlendirme yapmaya özen gösteriyor ve uygulamayı yayına alıyor. Ayrıca bunun geliştirilmesi için de yatırım yapmaya devam ediyor. Google, Play Store mağazasında yaş sınırı ve uygulama değerlendirmesi konusunda yeni adımlar attığını duyurdu.
Gelecek haftalardan itibaren Google Play yaş sınırı belirlenmesi pek çok belirleyici kurumun standartlarını temel alarak yapılacak. Geliştiriciler uygulaması ile ilgili çeşitli soruları cevaplayacak ve bu cevaplara göre uygulamanın yaş sınırı belirlenecek. Uygulama sayfasında ise bu yaş sınırı çeşitli ikonlarla belirtilecek.
Google özel bir belirleme standardı kullanmayan ülkelerde ise yaş ve cinsiyeti belirten tanımlamalar kullanmaya devam edecek. Yaş sınırı belirleme işlemleri geliştiriciye ücretsiz olarak sunulacak.
Uygulama değerlendirme konusunda ise sorumlu ekipler sisteme yüklenen uygulamayı Google sözleşmelerine aykırılık konusunda daha hızlı inceleyecek ve saatler içerisinde ynei uygulama mağazada yerini alabilecek. Ayrıca geliştiricilere uygulamanın neden reddedildiği konusunda daha detaylı bilgiler verilecek ve geliştirici hatalarını gidererek uygulamasını yeniden yükleyebilecek. Bu yeni değişikliklerin önümüzdeki haftalarda global olarak uygulanacağı belirtiliyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim