Anlık Bildirim

Google, Play Store’daki sahte yorumlara müdahale edecek

Google, Android içerik mağazası Play Store’da bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Artık kullanıcıları yanıltacak türdeki sahte yorumlar, özel bir algoritma ile silinecek. İşte detaylar:

Google, Play Store’daki sahte yorumlara müdahale edecek Tam Boyutta Gör

Google Play Store’da yıllardır yaşanan en büyük sorunların başında uygulamaların yeterince iyi olmamasına rağmen çok yüksek bir oy rakamıyla beş yıldızla derecelendirilmesi veya olumlu yorumlara sahip olması geliyordu. Özellikle reklam gösterimleri ile boğulmuş bir çok uygulamanın hem indirilme sayıları ile çok yukarda olduğunu hem de aynı kişiden çıkmış gibi duran yorumların bulunduğunu görüyorduk. Ülkemizdeki kullanıcıların sıklıkla yaptığı “yorumum görünsün diye beş yıldız verdim” söylemleri de hatırlanacaktır.

Google, sonunda bu noktada yeni bir algoritmaya geçiş yaptığını duyurdu. Artık tüm yorumlar ve oylamalar, arka planda detaylıca analiz edilecek. Analiz sonunda fark edilen spam yorumlar temizlenecek ve mağazada daha adil bir rekabet ortamı oluşturulmaya çalışılacak.

Geliştirilen algoritmanın detaylarına ilişkin elbette ki bir bilgi paylaşılmıyor ancak Google bu noktada derecelendirmeleri ve yorumları hızlıca temizlemeye başladıklarını duyurdu. Bir diğer uyarı ise geliştiricilerin çalıştığı reklam ajanslarıyla ilgili.

Google, bu noktada geliştiricilerin çalıştıkları kişileri dikkatli seçmeleri uyarısında bulunuyor. Tanıtım tekniklerinde legal çözümlerin dışına çıkılmadığından emin olunması vurgusunu yapan Google, nihai kullanıcılardan gelmeyen yorumları temizleyen sistemin bundan böyle düzenli olarak güncelleneceğini belirtiyor.

Spam yorumları abartan uygulama geliştiricilerin mağazadan atılıp atılmayacağına dairse bir bilgi yok. Apple bu noktada daha sıkı bir politika uyguluyor. Yıllık 100 dolar olan mağaza üyeliğine aykırı hareket eden kullanıcıların hesapları hızlıca silinebiliyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3404 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google play store, play store ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim