Anlık Bildirim

Google, TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor

Google, TikTok’un en büyük rakiplerinden biri olan Firework'ü satın almayı planlıyor. Arama devi Google+ başarısızlığından sonra sosyal medya alanındaki eksikiliğini bu şekilde tamamlayacak.
Kısa sürede son derece popüler hale gelen TikTok, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede büyük ilgi görüyor. Uygulamanın bu denli başarılı olması dev şirketlerin de iştahını kabartmış durumda. Google’ın TikTok’un en büyük rakiplerinden birini satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildirliyor.
Wall Street Journal'in haberine göre Google, Firework adlı kısa video paylaşım platformunu satın almak istiyor. Arama devi Google+ başarısızlığından bu yana özellikle sosyal medya alanında kendine sağlam bir yer edinememişti. Bu nedenle Firework'ü satın alarak bu yönde önemli bir adım atmayı planlıyor.

Müşteriler arasında Weibo da var

Raporda, Firework'ün şu anda 100 milyon dolar değerinde olduğu yazıyor. Ancak iki şirket henüz fiyatı konuşmadı. Bununla birlikte Çin’li Weibo'nun da Firework'ü satın almakla ilgilendiği söyleniyor. Ancak Google'ın satın alma konusunda daha önde olduğunı belirtelim. Anlaşma sağlanırsa Firework, Google bünyesine katılacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim