Anlık Bildirim

Google yılın üçüncü çeyreğinde karlarda düşüş yaşadı

Google yılın üçüncü çeyreğinde karlarda düşüş yaşadı

Gelirlerini yazılıma ve özellikle reklamlara bağlı olarak sürdüren Google, internet kullanıcı sayısındaki artışa paralel olarak gelirlerini de sürekli artırıyor. Son çeyrekte de bu değişmedi. 

Yılın üçüncü çeyrek rakamlarına göre Google'ın elde ettiği toplam gelir 16.5 milyar dolara ulaştı. Yıl bazında yüzde 20 artış gösteren gelirlerin yüzde 68'i yani 11.2 milyar doları Google'ın kendi siteleri tarafından üretildi. 

Reklam ağına dahil olan sitelerden toplamda 3.4 milyar dolar gelir elde eden Google, faaliyet masrafları artınca karda da düşüş yaşamak zorunda kaldı. 6.8 milyar dolarlık maliyet nedeniyle Google'ın üçüncü çeyrek faaliyet karı 3.7 milyar dolar civarında kaldı. Yıl bazında ise yüzde 4 düşüş kaydetti. Net gelir ise 2.8 milyar dolar olarak kaydedildi. 

Google'ın gelirlerinin yüzde 58'i ABD sınırları içerisinden geldi. İkinci en büyük gelir üreten ülke ise 1.63 milyar dolar ile İngiltere oldu. Firmanın nakit birikimi 62 milyar dolara yükselirken, toplam çalışan sayısı da 51500 olarak gerçekleşti.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim