Anlık Bildirim

Güney Kore'de Android telefonlardaki ön yüklü uygulamalar kaldırılabilecek

Güney Kore'de Android telefonlardaki ön yüklü uygulamalar kaldırılabilecek

Genelde akıllı telefonlarda üreticilerin kendisine veya anlaşmalı üçüncü taraflara ait pek çok uygulamayı ön yüklü olarak sunduğuna şahit oluyoruz. Bu uygulamalar depolama alanında önemli bir yer işgal ederken, kullanıcı tarafından da kaldırılamıyor.

Ancak Güney Kore makamları buna bir kısıtlama getiriyor. Yeni düzenlemeye göre ülkede satılan Android akıllı telefonlardaki ön yüklü uygulamalar kullanıcı tarafından kaldırılabilecek ve bu uygulamaların ne kadar alan kapladığı satıştan önce kullanıcıya açıklanacak. 

Böylece tüketici 16GB depolama kapasitesi ile aldığı cihazın neden daha düşük bir kullanım alanı sunduğunu görebilecek. İsterse bu uygulamaları silerek daha fazla yer açabilecek. Düzenleme WiFi, NFC ve benzeri bileşenlerin yerleşik uygulamaları varsa bunları kapsam dışında tutuyor.  

Samsung, LG ve Google yapılan bu düzenlemeden haberdar olduklarını ve gerekli adımları atacaklarını açıkladı. Ancak bir cihaza 20'ye yakın uygulama kuran operatörler açısından düzenlemenin özellikle reklam tarafında sıkıntılara yol açabileceği belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11321 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim