Anlık Bildirim

Güvenli Galaxy Note 7 modelleri için etiketleme dönemi başlıyor

Batarya sorunu olan Galaxy Note 7 modellerini değiştirmeye başlayan Samsung, tüketicide soru işareti oluşmaması açısından yenilenmiş modelleri S harfiyle etiketliyor.

Son haftalarda şarj olurken tutuşan Galaxy Note 7 modelleri nedeniyle büyük bir sıkıntı içerisine giren Samsung, büyük bir geri çağırma ve değişim programı başlattı. Satılan veya raflarda bulunan 2.5 milyon civarında cihazı değiştirecek olan firma, kafa karışıklığını gidermek açısından da etiketleme yöntemini kullanıyor.

Samsung Avusturalya, değişim yaptığı ve bataryasında herhangi bir güvenlik riski olmayan Galaxy Note 7 modelleri için mavi S harfinin bulunduğu küçük etiketler kullanıyor. Safe yani bataryası güvenli cihazları temsil eden etiketler sayesinde tüketiciler de endişe duymadan seçim yapabilecek. Ayrıca kullanıcılar cihazlarındaki IMEI numarasından değişim kapsamında olup olmadıklarını da görebiliyor.

Elbette milyonlarca cihazı aynı anda piyasadan çekerek değişimini yapmak mümkün değil. Bu bakımdan kısım kısım değişimler yapılıyor ve değiştirilen cihazların da değişim bekleyenlerle karışmaması için bir şekilde işaretlenmesi gerekiyor.

Ticari hayatına çok iyi başlayan ve sadece 15 günde 2.5 milyon adet satış yapan Galaxy Note 7 modeli, yanma problemi sonrasında adeta yere çakıldı. Gündeme gelen yangın haberleri sonrasında pek çok havayolu izleme kurumunun cihazı uçaklarda yasaklama tavsiyeleri de daha zor günlerin önümüzde olduğunu gösteriyor. Dünya genelinde satışları durduran Samsung’un bu yıl zirve yapan hisse senetleri de geri çağırma programı sonrasında düşüşe geçti. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8333 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim