Anlık Bildirim

HP, mobil cihazlar için gözlüksüz 3D ekran geliştiriyor

HP, mobil cihazlar için gözlüksüz 3D ekran geliştiriyor

 Görüntüleme sistemlerinde pek çok üründe karşımıza çıkan 3D teknolojisi, konu mobil cihazlar olunca aynı başarıyı gösteremiyor. Gerek yeterli içerik olmaması, gerek tüketicinin ilgi göstermemesi nedeniyle birkaç mobil cihazda gözlüksüz 3D ekran görebildik. Ancak HP bu engeli aşmak istiyor.

Bir bilim dergisinde yayınlanan rapora göre HP, gözlüksüz olarak 3D içerikler gösterebilen ve merkezden 45 derecelik açıya kadar kullanıcıya pozisyon alma imkanı veren bir ekran üzerinde çalışıyor.

Ekrana bakış konusunda esneklik kullanıcıda oluşan baş ağrısının önüne geçtiği için önemli bir engeli de bertaraf etmiş olacak. HP bu esneklik için nanoteknoloji kullanarak ince yivleri birden fazla çemberler ile ekrana işlediğini belirtiyor. Bu yivler 64 farklı bakış açısına doğru büküyor. Kullanıcı hareket ettiğinde 45 derecelik açıya kadar her iki gözüne de bu görüntü gönderiliyor. Böylece 3D etkisi kaybolmuyor.

HP bu sayede başarılı 3D görüntüler elde edildiğini aktarıyor. Ancak videolarda bunun gerçekleşmesi için 64 noktadan kamera çekimi ile gerçekleştirilmiş olması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
880 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hp
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim