Anlık Bildirim

HTC bu yıl pazar payını ikiye katlamayı hedefliyor

HTC bu yıl pazar payını ikiye katlamayı hedefliyor

Son 3 yıldır akıllı telefon pazarında büyük bir düşüşün içerisine giren ve geçen yıl pazar payı yüzde 5'e kadar gerileyen HTC, bu yıl büyük bir yükseliş yaşamayı umut ediyor.

Yeni HTC One modelinin lansmanı sonrasında demeçler veren CEO Peter Chou, bu yıl pazar payını ikiye katlamayı istediklerini dile getirdi. Analizlere göre HTC geçen yılı yüzde 5 pazar payı ile tamamlamıştı. Bu bakımdan Chou'nun hedefinin yüzde 10 olduğu anlaşılıyor.

Pazar Samsung'un yüzde 31, Apple'nin de yüzde 16 payı olduğu düşünüldüğünde HTC bu hedef ile yılı üçüncü sırada tamamlayabilir. Zira hali hazırda üçüncü firma Motorola'yı satın alan Lenovo ve pazar payı yüzde 6.

HTC geçen yıl üst seviye akıllı telefonları ile pazarda yükseliş hedeflemiş ancak bunu başaramamıştı. Bu yıl ise çıkışın anahtar hamlesi orta seviye cihazlar olacak. Firma şimdiye kadar Desire 816, 610, 310, 516 ve 316 modellerini gelişmekte olan ülke pazarlarında satışa sundu veya sunmak üzere. Yıl içerisinde birkaç model daha eklenmesi beklenen Desire ailesi bu yıl 10 civarı model ile başarı arayacak.

HTC ayrıca tablet ve giyilebilir cihaz pazarında da var olmak istiyor ancak yol haritası şimdilik net değil. Firma Android Wear üretici ortağı olduğunu duyurmuştu. Bu bakımdan yaz döneminde ilk örnekler karşımıza çıkabilir. Tablet konusunda ise daha önce Nexus 8 modelinin HTC tarafından üretileceği iddia edilmişti.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
856 kez okundu.
36 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim